Vladimir Putin, întâlnire de gradul 0. Ce mutare a făcut liderul Rusiei, în contextul politicii externe actuale

Vladimir Putin, întâlnire de gradul 0. Ce mutare a făcut liderul Rusiei, în contextul politicii externe actuale
Vladimir Putin, întâlnire de gradul 0

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit sâmbătă la Moscova cu cancelarul german Angela Merkel. Întâlnirea dintre cei doi are loc în contextul tensiunilior din Orientul Mijlociu, care continuă să crească. Ce mutare a făcut liderul Rusiei, în contextul politicii externe actuale?

Vladimir Putin și Angela Merkle, întâlnire de gradul 0 la Moscova. Ce decizii au luat cei doi lideri?

Pe fondul tensiunilor din Iran și Libia, Vladimir Putin și Angela Merkel s-au întâlnit de urgență la Moscova pentru a discuta despre posibilele negocieri care vor avea loc. Important de menționat ar fi faptul că Putin deține o influență puternică în ambele țări. În ceea ce privesc negocierile de pace cu Libia, Angela Merkel a declarat că acestea vor avea loc la Berlin, în timp ce Turcia și Rusia vor face apel la grupurile violente din Libia să accepte un armistițiu.

De asemenea, vizita cancelarului german la Moscova vine chiar în aceeași zi în care Iranul a recunoscut că a doborât ”din greșeală”, un avion ucrainian la bordul căruia se aflau 176 de oameni.

”Este bine că se cunosc vinovaţii şi cred că trebuie făcut totul, în comun cu ţările din care proveneau cei decedaţi, pentru a găsi soluţii, a elucida faptele într-o manieră exhaustivă şi a discuta despre consecinţe. Astăzi a fost făcut un pas important”⁣, a spus Merkel.

vladimir putin, angela merkel, intalnire, moscova
Vladimir Putin și Angela Merkle, întâlnire de gradul 0 la Moscova

Aceasta nu este prima întâlnire pe care cei doi lideri politici au avut-o în contextul tensiunilor din estul Ucrainei. Cei doi s-au mai întâlnit și în decembrie la Paris într-o nouă încercare de încetare a focului din estul Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia şi-a exprimat sprijinul pentru un plan de pace în Libia elaborat de Germania.

Cea mai recentă vizită a cancelarului Angela Merkel în Rusia avusese loc în 2018. În mai 2015, Merkel s-a deplasat la Moscova pentru a lua parte la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI