Planul lui Putin de înarmare: scutul din România ar fi aproape inutil

Planul lui Putin de înarmare: scutul din România ar fi aproape inutil

Vladimir Putin arată că nu are vreo teamă față de scutul de la Deveselu, datorită noilor sisteme de armament ale Rusiei.

Vladimir Putin a declarat că armata rusă va fi echipată cu cele mai moderne arme până în 2027. “Principala problemă de pe agenda noastră este să concepem un nou program de armament pe termen lung. Programul actual, care se întinde până în 2027, a fost lansat anul acesta”, a afirmat președintele Federației Ruse, care menționează că programul este aliniat celor mai moderne tendințe mondiale la nivel de dezvoltare și folosire de echipament militar.

Având în vedere programul, președintele Putin e sigur că Rusia va deveni lider mondial în ceea ce privește tehnica militară: “Pe cale de consecință, forțele armate vor primi cele mai noi sisteme militare, ce vor depăși parametrii oponenților noștri.”

Între noile sisteme pregătite pentru armată se află Sukhoi-57, primul avion de generația a cincea. Alături de acesta, apare și Tancul T-14 Armata, submarinele Proiect 677 din clasa Lada, sistemele de rachete sol-aer S-500, dar și rachetele intercontinentale balistice RS-28 Sarmat.

Aceste rachete sunt cele care ar trebui să-i pună pe gânduri pe americani, dar și pe aliații lor, inclusiv pe noi. Rachetele RS-28 Sarmat nu pot fi oprite de scuturile de apărare americane, cum ar fi cel instalat la Deveselu. Producția de serie ar începe în 2020.

Planul de modernizare desfășurat până în 2027 este al doilea din ultimul deceniu. Războiul din Georgia, din 2008, a condus la o nouă modernizare, care s-a încheiat șase ani mai târziu. Din păcate pentru Federația Rusă, planurile de modernizare au fost oprite brusc de scăderea prețului petrolului, dar și pe fondul sancțiunilor impuse de SUA și UE, pe fondul crizei din Ucraina.

Sursa: StirileProTv