23 mart. 2024 | 17:13

Vladimir Putin face acuzații grave după masacrul din Moscova: „Au încercat să fugă spre Ucraina”. A intervenit și Erdogan

Știri generale
Vladimir Putin face acuzații grave după masacrul din Moscova:
Foto: Profimedia

Zi de doliu național în Rusia, în urma atacului armat de la Crocus City Hall. Vladimir Putin face acuzații grave după masacrul din Moscova. Liderul de la Kremlin a anunțat că agresorii au fost prinși. Ce a transmis președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Vladimir Putin, despre cei responsabili de masacrul din Moscova

La nici 24 de ore de la atacul armat de la Crocus City Hall, bilanțul persoanelor decedate a ajuns la 143. Se pare că printre victime se numără și mame care își strângeau copiii la piept, în încercarea de a-i feri de gloanțe.

Sâmbătă, președintele rus s-a adresat națiunii. În timpul discursului său, Vladimir Putin a transmis că vinovații au fost capturați și vor fi pedepsiți.

Liderul de la Kremlin a numit masacrul din Moscova un „atac terorist sângeros și barbar”. Putin a precizat că autorii atacului ar fi încercat să fugă spre Ucraina, unde ar fi fost „pregătită o fereastră pentru ei pentru a trece frontiera de stat”, o teorie negată cu vehemență de autoritățile ucrainene.

„Toți cei patru autori direcți ai atacului terorist, toți cei care au tras și au ucis oameni, au fost găsiți și reținuți.

Ei au încercat să se ascundă și s-au deplasat spre Ucraina, unde, conform datelor preliminare, pe partea ucraineană a fost pregătită o fereastră pentru ei pentru a trece frontiera de stat”, a declarat Vladimir Putin.

„Dușmanii noștri nu ne vor diviza”

Duminică, 24 martie 2024, a fost declarată zi de doliu național, în memoria celor care și-au pierdut viața.

„Teroriștii, ucigașii se pot aștepta la un singur lucru, se pot aștepta la pedeapsă. Dușmanii noștri nu ne vor diviza”, a încheiat președintele rus.

Mesajul transmis de Recep Tayyip Erdogan

Sâmbătă, în timpul unui miting la Ankara, președintele Turciei a vorbit și el despre atacul de la Moscova, numindu-l un act terorist comis asupra unor civili nevinovați.

„Condamnăm cu fermitate acest atac terorist atroce împotriva unor civili nevinovați.

Terorismul este inacceptabil, indiferent de unde vine sau cine îl comite”, a declarat Recep Tayyip Erdogan la un miting la Ankara, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Pe canalul său de Telegram, gruparea teroristă ISIS a revendicat responsabilitatea pentru atacul de la Crocus City Hall.

„Luptătorii Statului Islamic au atacat o mare adunare de creştini în oraşul Krasnogorsk, la periferia Moscovei, ucigând şi rănind sute de persoane şi provocând distrugeri pe scară largă înainte de a se retrage în siguranţă în bazele lor”, susţine ISIS.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Decizie pentru cei care primesc pensia PRIN POȘTĂ. Anunțul venit chiar astăzi, 27 APRILIE
Capital.ro
Locuri de grătar de 1 mai 2024. Aici poţi face grătar fără să primeşti amendă!
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALCUL pentru PENSIE! ACTELE care SCHIMBĂ totul
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro