Vladimir Putin e nemilos cu companiile străine care pleacă din Rusia. Decizia șocantă de ultimă oră

Vladimir Putin e nemilos cu companiile străine care pleacă din Rusia. Decizia șocantă de ultimă oră
Vladimir Putin, decizie în privința companiilor care pleacă din Rusia

Vladimir Putin a surprins o lume întreagă cu acțiunile sale și a devenit rapid cel mai urât personaj, după ce a ordonat invadarea Ucrainei. Liderul de la Kremlin este de asemenea nemilos cu companiile străine care pleacă din Rusia. Care este ultima decizie șocantă luată de președintele rus? Amenințările curg pe bandă rulantă. Cum intervin procurorii în acest scenariu?

Vladimir Putin, nemilos cu companiile străine: ce pățesc cele care pleacă din Rusia?

Președintele Rusiei a dispus în cursul zilei de vineri un ,control strict’ la firmele străine care au anunțat că își opresc activitatea în această țară. Multe companii uriașe din toată lumea au șters de pe plan colaborarea cu Rusia după ce liderul de la Kremlin a ordonat invazia Ucrainei.

Conform procurorului general, procurorii urmează să stabilească un control strict în ce privește respectarea legislației muncii. De asemenea, vor fi privite în detaliu și condițiile din contractele de muncă, plățile salariilor și executarea obligațiilor contractuale față de contractanți.

„Procurorii vor stabili un control strict în ce priveşte respectarea legislaţiei muncii, a condiţiilor din contractele de muncă, a plăţii salariilor, a executării obligaţiilor contractuale faţă de contractanţi şi faţă de Federaţia Rusă”, a anunţat procurorul general într-un comunicat, scrie Agerpres.

Acesta a spus că va fi „reprimată cu fermitate” orice tentativă a companiilor care părăsesc Rusia „de a nu îşi respecta în mod unilateral obligaţiile”, amenințând mai apoi cu urmărirea penală a firmelor ,,care vor începe proceduri de intrare fictivă sau premeditată” în faliment.

,,Pentru a le transfera către cei care vor să le facă să funcţioneze”

În urma invaziei ruse în Ucraina, numeroase companii străine – printre care Coca-Cola, H&M, McDonald’s, Ikea, Shell sau BP – au anunţat că îşi suspendă sau opresc activităţile în Rusia.

Președintele rus s-a declarat în cursul zilei de joi în favoarea numirii unor administratori externi în fruntea companiilor străine care părăsesc Rusia „pentru a le transfera către cei care vor să le facă să funcţioneze”.

Din păcate, sute de mii de locuri de muncă sunt amenințate în timpul în care sancțiunile occidentale care lovest sistemul financiar și industria riscă să arunce Rusia într-o criză economică profundă. Experții au indicat deja o cădere a rublei și o accelerare a inflației.

„Aşa cum am spus de la început, vor fi costuri pe plan intern în contextul în care impunem sancţiuni severe ca reacţie la războiul neprovocat lansat de Vladimir Putin. Dar americanii trebuie să ştie acest lucru: costurile pe care i le impunem lui Putin şi acoliţilor lui sunt mult mai devastatoare decât costurile cu care ne confruntăm noi”, a declarat Joseph Biden, citat de CNN.

Urmăriți Playtech.ro și pe