Virgil Musta vine cu detalii despre medicamentul considerat minune în cazul celor infectați cu COVID-19. Ce a spus specialistul despre noua descoperire și care este părerea sa despre rezultatele avute până acum?
VIrgil Musta este unul din cei mai cunoscuți specialiști în contextul actual pentru tratarea COVID-19 din România, cu rezultate memorabile. Acesta a venit recent cu detalii în ceea ce privește Ivermectina, care pare medicamentul minune pentru aceste vremuri.
Mai exact, ultimele săptămâni au adus aceste medicament în mijlocul unor dispute academise serioase. Substanța a fost în luna martie-aprilie subiectul unui studiu clinic din Australia pe un număr mic de subiecți, susține Musta.
Rezultatele nu au fost notabile, astfel că nu au fost dezvăluite. De asemenea, în Statele Unite ale Americii este în vizorul experților în anumite studii clinice, dar e departe de a fi aprobat, mai ales că e vorba despre experimente pe un număr limitat de subiecți. În acest moment, rezultatele nu sunt considerabile, mai subliniază specialistul român.
”Eu nu recomand, acum, Ivermectina care se poate găsi pe piața din România. Motivul este simplu, nu este medicament pentru consum uman. SĂ ne înțelegem, se găsește doar medicamentul pentru uz veterinar. Există și Ivermectină pentru consum uman, dar nu este aprobat de Agenția Medicamentului din România. Dacă există interese, un importator îl va putea aduce pe piață, dar doar după ce va primi aprobările necesare, iar apoi, în principiu, se pot face studii clinice și la noi, pe un număr limitat de persoane, pentru a se vedea dacă poate fi inclus într-o schemă
de tratament. Dar, eu, personal, la fel ca și Organizația Medicală a Sănătății sau ca cei din Statele Unite, nu recomand consumul de Ivermectină până când nu sunt făcute niște studii serioase, relevante, în schema de tratament pentru COVID-19”
Virgil Musta (Sursa: wowbiz.ro)
„Optiunile de tratament pentru COVID-19 raman limitate in prezent datorita noutatii agentului patogen. In practica se utilizeaza medicamente care si-au dovedit siguranta si eficienta in cazul altor afectiuni, deoarece nu exista un tratament care sa tinteasca in mod specific noul coronavirus si nici un vaccin care sa protejeze persoana de infectie. Transmiterea SARS-CoV-2 are loc in principal prin secreții respiratorii si, intr-o masura mai mica, prin contactul cu suprafețe contaminate. Deoarece se considera ca in majoritatea cazurilor transmiterea se face prin picaturi respiratorii, sunt indicate, ca masuri de preventie pentru scaderea riscului de transmitere, acoperirea gurii si nasului, mai ales in timpul tusei si stranutului si mentinerea unei distante fizice mai mari intre persoane”, arată reginamaria.ro