Medicul Virgil Musta, încă o lovitură dură pentru români. Ce se va întâmpla în luna ianuarie

Medicul Virgil Musta, încă o lovitură dură pentru români. Ce se va întâmpla în luna ianuarie
Medicul Virgil Musta, despre ce se va întâmpla în luna ianuarie

Medicul de la spitalul „Victor Babeș” din Timișoara avertizează populația cu privire la petrecerea sărbătorilor de iarnă, având în vedere explozia cazurilor COVID-19 printre cunoscuți. Virgil Musta preconizează de asemenea că în luna ianuarie, românii se vor confrunta cu un număr și mai mare de îmbolnăviri.

La ce trebuie să fie atenți românii

Pentru că perioada sărbătorilor este despre familie și prieteni, mulți români așteaptă cu nerăbdare să se reunească. Din păcate, potrivit specialiștilor, această lună decembrie ar trebui să fie „altfel” față de ceilalți ani, iar fiecare dintre noi ar fi recomandat să rămână în casă, păstrând cât se poate de mult distanța față de persoanele care locuiesc separat.

„Cred că va trebui să fim responsabili, să păstrăm totuși această distanțare socială, nu sunt recomandabile asocierile foarte mari de oameni. Este bine să ne petrecem sărbătorile în familia restrânsă pentru că orice contact cu o altă persoană fără purtarea măștii este un pericol”, a afirmat medicul, la Digi24.

Întrebat dacă românii ar trebui să se aștepte ca luna ianuarie să fie una cu mai multe cazuri de îmbolnăviri, renumitul medic a confirmat acest lucru, trăgând un semnal de alarmă în acest sens. Cu toate acestea, medicul infecționist este pozitiv și speră într-o bună gestionare a pandemiei de către sistemul medical și autorități.

„Da, foarte probabil că va crește numărul de cazuri, dar noi să sperăm că măsurile luate, coroborate cu stagnarea numărului de cazuri, va menține sub control situația pandemică”.

Medicul de la Timișoara a încurajat românii de pretutindeni să aibă grijă și să respecte măsurile de siguranță, astfel încât să evite cât se poate de mult riscul de infectare. Acesta a precizat că există o presiune extrem de mare pe sistemul medical, astfel că ar putea ajunge la epuizare: “Munca în afara spitalului: de a convinge oamenii să respecte regulile ca să nu se îmbolnăvească”.

Alegerile parlamentare, un pericol de infectare pentru cetățeni?

Fiind întrebat dacă mersul la urne al românilor poate cauza o rată de transmitere mai amre a virusului, acesta a fost cât se poate de sincer. În cazul în care se respectă regulile sanitare, iar cetățenii sunt atenți la ceea ce fac, riscul de infectare se minimizează. Virgil Musta este de părere că oamenii trebuie să-și exercite votul, fiind o obligație și o responsabilitate importantă pentru viitorul șării în următorii patru ani.

“Dacă se respectă regulile, eu cred că scrutinul este în siguranţă. Noi lucrăm cu pacienţii infectaţi zi de zi şi totuşi nu ne-am contaminat sau mare parte din noi nu s-a contaminat pentru că respectăm aceste reguli.
Este o obligație civică. De aceea eu cred că noi trebuie să învățăm să avem această obligație pentru că este importantă. De acest vot depind viitorii patru ani în țara noastră”.

Medicul a mai specificat două aspect pe care cei care vin la Guvernare trebuie să le aibă în vedere: “învățământul – pentru că de aici pornesc toate – și apoi sănătatea. O nație care este educată și sănătoasă poate să prospere”, a concluzionat medicul, potrivit ziuadevest.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI