Vinurile pe care să le consumi la masa de Paște. Care sunt cele mai bune alegeri

Vinurile pe care să le consumi la masa de Paște. Care sunt cele mai bune alegeri
Ce vin este recomandat sa consumi la masa de Paste

Cumpărăturile pentru masa de Paște sunt în toi, iar românii, în afară de cozonac, ouă roșii, drob, friptură de miel, caută să cumpere și un vin bun, băutură care are o conotație specială de această Sărbătoare. Experții în domeniu au care sunt vinurile pe care să le consumăm la masa de Paște.

Ce vin să cumperi pentru masa de Paște. La ce moment al mese este indicat să bei vin roșu

Mulți dintre români caută un vin bun de Paște. Mulți știu să îl aleagă, alții au doar impresia. Venim în ajutorul acestora din urmă și îi învățăm, cu ajutorul experților în domeniu, ce vin este indicat să se consume la masa de Paște.

„În general, pentru a face o asociere potrivită, trebuie să știm ce soi de strugure este pe placul nostru și să cunoaștem câteva ingrediente cheie din preparatul servit. În cazul mesei de Paște, nu putem vorbi despre un singur fel de mâncare, fiind așteptat un veritabil festin”, a spus Mihai Ciucur, somelier, potrivit click.ro.

La ce moment al mesei este indicat vinul roșu

De regulă, masa de Învierea Domnului este compusă din mai multe feluri de mâncare, astfel că experții în domeniu spun că este indicat să se consume mai multe feluri de vin. Astfel, vinul roșu este indicat să se consume la meniul principal, repectiv friptura de miel.

„Un vin spumant poate fi servit de la începutul mesei până la final. Apoi, putem continua cu vin alb, cu aciditate ridicată, din soiul de strugure fetească regală sau feteasca albă, sec sau demi-sec. Evităm cantitatea ridicată de zahăr rezidual, pentru a putea servi și un pahar de vin roșu din soiul de strugure fetească neagră, la felul principal. Practic, putem gusta mai multe vinuri de Paște”, ne-a explicat Mihai.

Vinul, benefic pentru digestie

Recomandările nu sunt întâmplătoare, potrivit somelierului, Vinul conține substanțe carminative, care au rolul de a stimula enzimele responsabile cu digestia.

Cum masa de Paște este alcătuită din feluri  de mâncare cu un conținut foarte ridicat de calorii, ajutorul vinului pentru digestie este binevenit.

Cel mai scump Paște din ultimii ani

Pe de altă parte, Paștele din acest an este unul foarte scump, toate produsele alimentare crescând foarte mult la preț. Unii reprezentanți ai industriei alimentare spun că prețurile sunt crescute speculativ și că acestea se vor micșora după Paște.

„Creşteri de preţuri există pe piaţă de o săptămână – două şi cu cât există mai multe ştiri despre creşteri cu atât vor creşte mai mult. După sărbători, o parte dintre preţuri vor cădea, pentru că este foarte slabă cumpărarea. Este strict părerea mea, dar s-ar putea să asistăm la scăderi masive la produsele nevandabile. Pot să vă spun însă că o parte din preţurile actuale sunt false, sunt mult mai mari decât preţul necesar”, a declarat Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară Romalimenta.

Vinul are o conotație specială de Paște pentru că Iisus Hristos le-a spus Apostolilor săi, în timpul Cinei cea de Taină, că acesta reprezintă sângele Lui.