Friptură de miel inedită pentru masa de Paște. Fructul care îi va schimba total gustul

Friptură de miel inedită pentru masa de Paște. Fructul care îi va schimba total gustul
Rețetă delicioasă de friptură de miel cu sos de portocale

Friptura de miel este o delicatese care nu lipsește de pe mesele românilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Mielul este o mâncare tradițională, iar rețeta pe care o vom prezenta sigur va impresiona toți musafirii.

Friptură de miel cu sos de portocale

Nu este o rețetă greu de urmat, însă va trebui să începi să gătești mielul cu cel puțin o zi înainte. De asemenea, este indicat ca mielul să fie condimentat și legat, apoi ținut la frigider timp de 10-12 ore sau peste noaptea, apoi se aduce la temperatura camerei înainte de prăjire. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de unt rece nesărat
  • 1/4 cană de vin alb sec
  • ulei de măsline extravirgin, folosit pentru ungere
  • sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 2 lingurițe de cimbru tocat
  • coaja și sucul fin rase de la o singură portocală
  • coaja rasă fin și sucul de la o singura lămâie
  • cel mai important: o pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg

Mod de preparare

Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi combină cimbrul cu coaja de portocală și de lămâie, într-un bol mic. Separat, într-un alt bol mic, combină sucurile de portocale și de lămâie.

Pentru a prepara mielul, așază-l pe suprafața de lucru cu partea de grăsime în jos și stropește 1/4 din casa cu sucul de citrice, apoi asezonează cu sare, piper și două treimi din amestecul de coajă. Mielul trebuie înfășurat și legat la intervale de circa 5 cm cu sfoară de bucătărie. Unge mielul cu ulei de măsline și cu amestecul de joacă rămas, apoi asezonează cu sare și piper din nou.

Așază mielul într-o tavă de prăjit medie, toarnă vinul și 1/4 cană de apă, apoi prăjește-l timp de aproximativ 30 de minute. Mai apoi, foarte important, crește temperatura la 200 de grade Celsius și toarnă 2 linguri de suc de citrice peste miel.

Peste acesta, adaugă 1/4 cană de apă din nou și prăjește mielul în treimea superioară a cuptorului timp de 45 de minute. Toarnă restul sucului de citrice peste miel și mai prăjește-l timp de circa 20 de minute. Dacă ai un termometru cu citire instantanee, introdu-l în partea mai groasă a cărnii și va trebui să-ți indice 60 de grade Celsius.

Odată ce a ajuns la temperatura dorită, scoate mielul și lasă-l să se odihnească timp de 10-15 minute. Scurge sucurile de la tigaie într-o cratiță mai mică și adu-le la fierbere. După ce fierb, va trebui să le iei de pe foc și să adaugi untul, însă doar câte o lingură pe rând, apoi condimentează sosul cu sare și piper după gust.

La sfârșit, îndepărtează sfoara și taie carne în felii groase, apoi te poți bucura de friptura de miel cu sos de portocale.

Urmăriți Playtech.ro și pe