Vin primele ninsori în București. Vremea o ia razna, vom avea lapoviță și furtuni în România

Vin primele ninsori în București. Vremea o ia razna, vom avea lapoviță și furtuni în România
Vin primele ninsori in Bucuresti

Bucureștenii se pare că vor avea parte de primul episod de iarnă din acest sezon, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. De când scad cu adevărat temperaturile și ce se va întâmpla în restul țării în zilele următoare.

Primele ninsori în București apar chiar de Ziua Națională a României. Cum va fi vremea în restul țării

Meteorologii ANM anunță primele ninsori în București. În sudul și estul României, vremea a intrat deja într-un proces de răcire accentuată, iar pe 1 decembrie, temperaturile vor scădea destul de mult, maximele nedepășind 2 grade Celsius.

Astfel, vremea se schimă de mâine în partea de sud și de est a României, unde apar precipitații, la început sub formă de ploaie, după care acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Meteorologii anunta primele ninsori din acest sezon in Bucuresti
Meteorologii anunta primele ninsori din acest sezon in Bucuresti

Vântul va amplifica senzația de frig

Prognozele făcute de specialiști anunță ninsori inclusiv în București, potrivit meteorologului Mihai Hustiu, potrivit realitatea.net.

De asemenea, vântul își va face apariția, amplificând senzația de frig. Astfel, rafalele de vânt vor atinge 35-40 de kilometri la oră.

Vreme mai caldă în nordul și vestul țării

Nu același lucru se va întâmpla în partea de nord și de vest a tarii. În aceste zone, vremea se menține, cel puțin încă câteva zile, ceva mai caldă.

În zonele anunțate, maximele termice se vor învârti în jurul valorilor de 7-8 grade Celsius, iar pe alocuri acestea vor urca chiar la 10-11 grade Celsius.

Vremea rea începe din dimineața de 1 Decembrie

Astfel, maine dimineață, chiar în timpul defilării de 1 Decembrie, în Capitala, vremea nu va fi prea prietenoasă cu cei care vor participa la eveniment.

Meteorolgii anunță vreme închisă, iar nebulozitatea din ultimele zile va persista.

Conform ANM, în prima parte a zile se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, urmând ca spre seara acestea să se transforme în lapoviță și chiar ninsoare. De asemenea, temperatura maximă va fi de până în 2 grade Celsius.

Românii vor face frigul la evenimentele organizate de Ziua Naționala a României

Din păcate, mulți dintre români se vor afla în stradă mâine, 1 Decembrie, pentru a participa la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, astfel că vremea rea le va pune probleme.

Cei care nu vor vrea să dea piept cu o zi reală de iarnă vor avea posibilitatea să urmăreasă de acasă defilarea care va fi organizată la Arcul de Triumf din București.

Cine transmite defilarea de 1 Decembrie din București

Evenimentul dedicat Zilei Naționale  a României va fi transmis de TVR 1 și cu siguranță și de televiziunile de știri.

În plus, defilarea de 1 Decembrie va putea fi urmărită live și pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Urmăriți Playtech.ro și pe