Ce vor putea vedea special bucureştenii la parada de 1 decembrie 2022. Surprizele pregătite de Armată

Ce vor putea vedea special bucureştenii la parada de 1 decembrie 2022. Surprizele pregătite de Armată
Ce a pregatit armata pentru defilarea de 1 Decembrie

Anul 2022 va aduce o premieră în ceea ce privește Parada Militară de 1 Decembrie. La fel ca în fiecare an, sute de militari vor defila pe sub Arcul de Triumf din Capitală, pentru a marca Ziua Națională a României. Ce vor putea vedea special românii care vor lua parte la defilare peste aproximativ o săptămână.

Parada militară de 1 Decembrie 2022. Ce vor putea vedea românii special de Ziua Națională a României

Anul acesta, de 1 Decembrie, la Parada Militară organizată în București, românii vor avea parte de o premieră. Alături de militarii români vor defila și 150 de militari străini.

Mai sunt doar câteva zile până când, pe sub Arcul de Triumf vor trece din nou sute de soldați alături de tehnica lor militară pentru a sărbători Ziua Națională a României.

Anul trecut, pandemia de covid a umbrit bucuria românilor

Anul acesta se anunță un număr mare de participanți, în contextul în care, anul trecut, din cauza pandemiei, numărul participanților la frumosul eveniment a fost restrâns drastic.

În acest an, ținându-se cont că țara noastră este membră NATO și UE, iar multre trupe ale Alianței se află pe teritoriul românesc din cauza războiului din Ucraina, la parada militară de 1 Decembrie, vor participa și detașamente reprezentative ale armatelor unor altor state.

Ce militari străini vor lua parte la Parada de 1 Decembrie

Astfel, pe lângă militarii români, la evenimentul care marchează Ziua Națională a României vor participa și 150 de luptători ai trupelor franceze și canadiene, dar și americane, care sunt staționați în România, potrivit Impact.ro.

Bucuria participanților va fi cu atât mai mare cu cât vor fi salutați din avioane de piloți militari americani, canadieni și italieni. De asemenea, militarii străini vor participa la Paradă cu propria tehnica militară.

Armata Română scoate la Paradă blindatele Piranha 5

Pe de altă parte, Armata Română va scoate la defilarea de 1 Decembrie  blindatele Piranha 5, patriot, precum și sistemul de rachete Himars.

Românii sărbătoresc la fiecare 1 Decembrie Ziua Națională a României. Data sărbătorii a fost hotărâtă prin lege, evenimentul marcând cel mai important moment din istoria noastră: Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, atunci când s-a votat unirea Transilvaniei cu Regatul Român, în anul 1918.

Când a fost stabilită data Zilei Naționale a României

Ziua Națională a României a fost stabilită pe 1 decembrie imediat după Revoluție, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990.

Tot acest act normativ prevede că Ziua Națională de pe 1 Decembrie este și o sărbătoare publică și zi liberă pentru toți salariații.

Urmăriți Playtech.ro și pe