Vila lui Zelenski din sudul Ucrainei a fost jefuită de ruși. Ce au furat din ea cum au intrat

Vila lui Zelenski din sudul Ucrainei a fost jefuită de ruși. Ce au furat din ea cum au intrat
vila lui Zelenski prădată de ruși

Încă din 24 februarie lumea civiliată a putut asista la adevărate drame produse de atacurile devastatoare ale armatei ruse în Ucraina. Totul a culminat cu dezvăluirile făcute atât de presa occidentală, cât și de oficiali ucrainei, cu privire la atrocitățile din orașul Bucea. Zelenski a acuzt, din nou Rusia, și în discursul din Parlamentul României, de crime de război și genocid. Cu toate astea, Putin nu dă semne că ar renunța la planul său. Războiul a făcut și face în continuare victime, iar ultimele informații spun că NATO a anunțat continuarea sprijinului pentru Ucraina cu echipamente militare. Dar, în timp ce Zelenski cerea Occidentului ajutor, trupele rusești îi devastau casa, situată pe insula Biriuci, regiunea Herson.

NATO a anunțat continuarea sprijinului pentru Ucraina cu echipamente militare

Oficialii NATO spun că Rusia nu are de gând să se retragă din ambițiile sale de a cuceri Ucraina. Se așteaptă la o ofensivă mai dură în estul și sudul țării în viitorul apropiat. Având în vedere acest lucru, Alianța s-a declarat pregătită pentru un sprijin armat suplimentar pentru Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în ajunul reuniunii miniștrilor de externe ai țărilor din Alianță. Secretarul general al NATO a precizat că miniștrii de externe din țările membre ale Alianței vor discuta la reuniune ce sprijin suplimentar pot oferi Ucrainei. În același timp, Stoltenberg a subliniat că aliații sunt determinați.

„Moscova nu se retrage din ambițiile sale în Ucraina. Acum asistăm la o retragere semnificativă a trupelor de la Kiev pentru a se regrupa, reînarma și reaproviziona, precum și pentru a-și îndrepta atenția spre est.

În următoarele săptămâni, ne așteptăm la noi ofensive rusești în estul și sudul Ucrainei pentru a încerca să captureze întregul Donbass și să creeze o punte terestră către Crimeea ocupată. Aliații sunt determinați să ofere sprijin suplimentar Ucrainei, inclusiv arme antitanc, sisteme de apărare aeriană și alte echipamente”, a declarat secretarul general al Alianței. a declarat Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a adăugat că NATO va lua în considerare, de asemenea, sprijinirea Ucrainei în domeniul apărării cibernetice, precum și al apărării împotriva amenințărilor chimice și biologice.

În tot acest timp, vila lui Zelenski este prădată de ruși

Conform unei agenșii de știri locale, RIA – Malitopol, în timp ce Zelenski pune presiune pe Occident și le cere ajutor, vila sa, situată e insula Biriuci, regiunea Herson ar fi fost prădată de trupele rusești. Conform unei știri publicate pe Telegram de agenție, arrmata rusă ar fi încercuit vila președintelui Volodymyr Zelenskyy de pe insula Biriuci. Momentul ar fi avut loc în rumă cu trei zile, pe 2 aprilie.

„Armata rusă a înconjurat vila președintelui Volodimir Zelenski de pe insula Biriuci. Ocupanții ruși au ajuns în casa președintelui, care se află pe insula Biriuci. Pe 2 aprilie, aceștia au scos mobilier de acolo. Au ajuns dis-de-dimineață, pe la 5.30. Potrivit locuitorilor din Kirillovka, aceștia erau militari din Genichesk.

Au fost însoțiți de directorul Parcului Național Azov-Sivash, Evgheni Popovciuk. Două vehicule blindate au rămas la casa președintelui Vladimir Zelenski. Și trei au mers la punct de frontieră. Rușii au vizitat și satul Kirillovka, care adăpostește refugiați din Mariupol – romi. Apoi au mers la centrele de recreere Standart și Burevestnik., a scris RIA-Melitopol pe Telegram.

Nu se știe ce s-a întâmplat nici cu mobila și nici cu celalalte obiecte sustrase din vila președintelui ucrainean. Dar, conform aceleiași agenții, ceea ce a rămas în urmă este un adevărat dezastru.