23 mart. 2022 | 20:39

NATO a făcut anunțul șoc despre războiul din Ucraina. Câți soldați a pierdut Rusia, de fapt

Politică
NATO a făcut anunțul șoc despre războiul din Ucraina. Câți soldați a pierdut Rusia, de fapt
Rusia a avut pierderi masive în Ucraina

În această seară NATO a avut o nouă conferință de presă pe marginea deciziilor viitoare, în raport cu agresiunea Rusie din Ucraina. La conferința de presă, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a făcut referire și la pierderile de vieți omenești din partea trupelor rusești, dar și despre măsurile luate, după discuțiile cu ceilalți lideri din alianța Nord-Atlantică.

Rusia a avut pierderi masive în Ucraina

NATO afirmă că până la 40.000 de soldați ruși au fost uciși, răniți, luați prizonieri sau sunt dați dispăruți în Ucraina, a declarat un oficial militar de rang înalt din cadrul alianței.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord calculează această cifră pe baza informațiilor furnizate de autoritățile ucrainene și a informațiilor obținute din Rusia. Informațiile, spune oficialul, sunt primite atât în mod oficial, cât și neintenționat.

NATO estimează că între 7.000 și 15.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul invaziei, la 24 februarie, conform The Wallstreet Journal.

Folosind medii statistice din conflicte anterioare, conform cărora pentru fiecare victimă aproximativ trei soldați sunt răniți, analiștii NATO au ajunsla cifra totală de 40.000 de oameni.

Rusia și-a început invazia cu aproximativ 190.000 de soldați. De atunci, a adus trupe suplimentare din Cecenia, Siria și alte locații.

NATO își va spori forțele în Europa de Est

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a ținut în această după-masă o nouă conferință de presă, în care a discutat despre noile măsuri luate la nivelul Alianței, în raport cu conflictul din Ucraina.

Stoltenberg a anunțat că liderii NATO vor aproba creșterea majoră a forțelor sale în Europa de Est la un summit de urgență, de la Bruxelles.

Jens Stoltenberg spune că patru noi grupuri de luptă vor fi trimise în Slovacia, Ungaria, Bulgaria și România. În același timp, președintele american Joe Biden s-a deplasat la Bruxelles pentru summitul NATO.

În tot acest timp, pe frontul ucrainean, soldații ucraineni ripostează cu succes împotriva forțelor rusești invadatoare pentru a recupera teren în unele părți ale țării. Afirmația a fost făcută recent de oficiali ai Pentagonului.

Conform acestora, există informații potrivit cărora steagul ucrainean ar fi fost arborat din nou în suburbia Makariv, la vest de capitala Kiev. Dar bombardamentele rusești asupra orașului portuar Mariupol din sudul țării continuă fără încetare, iar aproximativ 100.000 de persoane ar fi blocate acolo, mai spun cei de la Pentagon.

Citește și: Progrese majore în negocierile Rusia-Ucraina. La ce ar fi renunțat Vladimir Putin

Demisia emisarului lui Putin

Un alt aspect important al ultimelor 24 de ore este și demisia emisarului lui Putin, care în opinia analiștilor occidentali, este „semnificativă, dar nu va submina regimul”.

Anatoli Chubais a demisionat din funcția de emisar internațional al lui Vladimir Putin și se pare că se află în Turcia împreună cu soția sa. Reuters a relatat că acesta a demisionat din cauza războiului din Ucraina.

Chubais nu era văzut ca un membru al cercului intim al președintelui Putin, dar a fost la vârful politicii rusești de când a fost șeful de cabinet al lui Boris Elțîn. Un oficial occidental a declarat că era la curent cu dezertarea sa, pe care a descris-o ca fiind „o declarație semnificativă” a unui reprezentant al administrației lui Putin.

„Este încurajator faptul că membri de rang înalt ai clasei politice rusești fac astfel de lucruri. Dar nu mă determină să concluzionez că acest lucru subminează securitatea regimului lui Putin.

În același timp, nu schimbă nici strânsoarea de fier pe care acesta o are asupra celor aflați în centrul puterii sale”, a declarat oficialul.

Situația din marile orașe ucrainene este în continuare una dramatică, bombardamentele rusești lovind marile centre, obligând din ce în ce mai mulți ucraineni să ia calea pribegiei.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Locul din Transilvania vechi de 800 de ani. Legendele care te înfioară
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Marele actor român a părăsit scena. România toată e în doliu: ,,Ne vom aduce aminte de el mereu.”
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro