Video România şi-a asigurat calificarea în grupele principale la Campionatul European! Repriză de vis cu Polonia

Video România şi-a asigurat calificarea în grupele principale la Campionatul European! Repriză de vis cu Polonia
Cristina Neagu este una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii

România a câştigat partida cu Polonia, de la Campionatul European de handbal feminin, scor 28-24. Acest rezultat asigură calificarea în faza grupelor principale. Neagu şi compania au golaveraj pozitiv din partidele cu Germania şi Polonia, plus unu. În ultima etapă a acestei prime grupe, România va înfrunta Norvegia, luni, de la ora 21:30. De partea cealaltă, Polonia ar mai avea şanse teoretice la calificare. O calificare a Poloniei în detrimentul Germaniei ar fi o veste excelentă pentru România. Pentru că rezultatele contra echipelor calificate se iau în considerare şi în următoarea fază a grupei. Eliminarea Germaniei ar face ca înfrângerea pe care româncele au suferit-o joi să nu mai conteze.

România va juca împotriva echipelor calificate din grupa C. Olanda, Croaţia şi Ungaria, cel mai probabil

Contra Poloniei, România a avut un nou start de coşmar. Echipa pregătită de Bogdan Burcea a fost condusă la cinci goluri pe parcursul primei reprize. Iar la pauză a fost 15-11 pentru Polonia. Dar repriza a doua a fost una absolut excelentă pentru echipa noastră. Cu Neagu şi Laslo în mare formă. Câte şase goluri a marcat fiecare dintre ele în acest meci. Ostase s-a mişcat şi ea excelent şi a marcat de cinci ori. Iar Dumanska şi Dedu şi-au făcut treaba în poartă. România a câştigat repriza secundă la diferenţă de opt goluri, 17-9.

Primele trei clasate din această grupă vor merge în grupa principală, cu România şi Norvegia deja sigure de calificare. Polonia ar avea nevoie de o victorie la patru goluri pentru a trece peste Germania, rezultat care ar avantaja România.

„Am început foarte, foarte slab. Ne-am găsit cu greu ritmul. În final, e foarte important că am câștigat. Am luat punctele și suntem fericite. Vedem ce mai urmează. Ne-am îmbunătățit nivelul pe parcurs. Nu a fost ușor, meciul era crucial pentru că ambele echipe nu aveam niciun punct înainte de partidă. Am stat mai bine decât ele, din punct de vedere mental”, a declarat Cristina Laslo, conform Digi Sport.

În grupa principală, România va juca împotriva primelor trei clasate din grupa C. Cel mai probabil vor fi Ungaria, Croaţia şi Olanda. Asta deşi Ungaria a pierdut primul meci din grupă, în faţa Croaţiei. Este de aşteptat, totuşi, ca Ungaria să bată Serbia şi să se califice. Meciurile din faza principală a grupelor vor avea loc în perioada 10-15 decembrie. Primele două din grupa de şase merg în semifinale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI