Victorie rusofilă în Republica Moldova. Ce au decis autoritățile de la Chișinău

Victorie rusofilă în Republica Moldova. Ce au decis autoritățile de la Chișinău
Rusa a devenit a doua limbă oficiala in Republica Moldova

Victorie rusofilă în Republica Moldova. Ce au decis autoritățile de la Chișinău cu privire la limba de comunicare interetnică, citiți în articolul de mai jos.

Victorie a Rusiei în Republica Moldova. Limba rusă devine a doua limbă oficială în Moldova

În Moldova se vorbește limba rusă în relațiile cu statul. De aemenea, limba maternă sau rusa, la alegerea cetățeanului va fi folosită și în comunicarea cu instituțiile publice, precum și cu întreprinderile și organizațiile situate pe teritoriul Republici Moldova.

Proiectul de lege care prevede ca ”în relațiile cu autoritățile de stat, administrația publică, instituțiile publice, precum și cu întreprinderile și organizațiile situate pe teritoriul Republicii Moldova, limba comunicării verbale și scrise este limba de stat și/sau limba rusă în calitate de limbă de comunicare interetnică, la alegerea cetățeanului” a fost aprobat miercuri, la a doua lectură, cu votul a 55 de deputați PSRM-Șor-Pentru Moldova, potrivit realitatea.md.

Instituțiile din Republica Moldova, obligate să primească cererile de la populație în lima română sau rusă. Răspunsurile, oferite în limba în care au fost făcute

În plus, instituțiile de stat din Republica Moldova vor fi obligate să primească cererile din partea cetățenilor nu doar în limba română, dar și în cea rusă, iar răspunsul să fie oferit la fel în limba în care s-a făcut solicitarea.

Proiectul a fost pe larg criticat de către societatea civilă din Republica Moldova, iar din partea instituțiilor statului de profil avizul a fost negativ.

Alianța pentru Unirea Românilor vrea unirea cu Republica Moldova

Pe de altă parte, Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat că imediat ce se va instala în Parlament va depune un proiect de lege pentru tratatul de fraternitate dintre România și Republica Moldova. Unirea Republicii Moldova cu România a fost promisă de AUR încă din campania electorală.

Am un mesaj important pentru frații români de peste Prut, pentru toți unioniștii. În continuare eu sunt expulzat în R. Moldova, sunt declarat persona non grata din Anul Centenarului, s-au împlinit 2 ani, în continuare nu pot intra în Basarabia noastră dragă, nu pot să vin de acasă – acasă, și mi-e dor să fac acest lucru.

Cine conduce, de fapt, Republica Moldova, în opinia lui George Simion

Eu nu sunt primit de mafia care conduce Republica Moldova de 30 de ani să trec Prutul, dar bandiți precum Cristian Rizea sunt admiși, sunt ținuți în puf și sunt protejați de securiștii de la Chișinău și București”, spunea George Simion în luna octombrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI