Victorie la tribunal pentru Adrian Năstase. A recuperat pensia specială, câți bani trebuie să primească

Victorie la tribunal pentru Adrian Năstase. A recuperat pensia specială, câți bani trebuie să primească
Decizia dată în favoarea politicianului creează un precedent și pentru ceilalți

Victorie la tribunal pentru Adrian Năstase! Fostul premier și deputat se pare că a avut o victorie importantă în instanță. Conform deciziei judecătorilor, fostul politician a recuperat pensia specială, iar statul este obligat să-i plătească întreaga sumă. Câți bani trebuie să primescă Adrian Năstase, după decizia magistraților, aflați în cele ce urmează.

Magistrații au decis în privința pensiei speciale. Victorie la tribunal pentru Adrian Năstase

Numele lui Adrian Năstase este sinonim cu marile reforme din economia românească, din perioada în care acesta ocupa funcția de Premier al României.

De altfel, statistic vorbind, în această perioadă România a cunoscut cea mai importantă creștere economică.

După perioada de conducere a guvernului, între decembrie 2000–decembrie 2004, politicianul revenea în Parlamentul României, ca deputat, unde a deținut pânî în 2006, funcția de Președintele al Camerei Deputaților.

Dar scandalurile, acuzațiile de corupție și, ulterior, încarcerarea sa, au făcut ca politicianul să piardă sume importante.

Sumele îi erau cuvenite pentru perioada de activitate în Parlamentul României.

Peste asta a venit și decizia din 2021, prin care se vota abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor.

Asta însemna că cei peste 800 de deputați și senatori, printre care și fostul premier, pierdeau banii.

Dar, se pare că Adrian Năstase nu a lăsat lucrurile așa, apelând la instanța de judecată, pentru a-și cere drepturile sale bănești.

Efectul acestei decizii a venit astăzi, prin decizia magistraților, una pozitivă pentru politician, cu alte cuvinte a fost o victorie la tribunal pentru Adrian Năstase.

Fostul politician a recuperat pensia specială! Câți bani trebuie să primească de la statul român?

În urma acestei decizii, cu caracter definitiv, Adrian Năstase este acum îndreptățit să-și recupereze banii pe care statul îi datorează pentru perioada sa de deputăție.

În acest sens, conform unui calcul, Adrian Năstase are de recuperat 80.000 de lei. Acești bani au fost calculați, inclusiv retroactiv, de la data de 10 iunie 2022, când a fost adoptată legea.

Indemnizația politicianului, conform informațiilor, este de 5.000 de lei, retroactiv calculată înseamnă exact 80.000 de lei.

Atât are statul român de plătit fostului politician, în urma decizie magistraților, care au declarat că măsura a fost neconstituțională.

Dacă e să mergem pe această idee, decizia dată în favoarea politicianului crează un precedent și pentru ceilalți deputați și senatori care sunt în aceeași situație ca Adrian Năstase.

Cu alte cuvinte, și aceștia vor putea da statul în judecată și să-și primească sumele datorate.

Dacă va fi sau nu așa, rămâne de văzut. Cert este că fostul politician a repurtat o importantă victorie în fața statului și a foștilor colegi din Parlament.

Urmăriți Playtech.ro și pe