Adrian Năstase, avertisment crunt pentru România în urma tensiunilor Rusia – Ucraina: „Suntem în plin conflict”

Adrian Năstase, avertisment crunt pentru România în urma tensiunilor Rusia - Ucraina: „Suntem în plin conflict”
Adrian Nastase, avertisment crunt pentru Romania in urma tensiunilor Rusia - Ucraina

Conflictul militaro-politic dintre Rusia și Ucraina ridică multe semne de întrebare în rândul politicienilor românie. Fostul premier Adrian Năstase îi avertizează pe români despre ce ne-ar putea aștepta, dacă România ar fi implicată într-un potențial război armat. Ce declarații incredibile a făcut fostul prim-ministru al țării.

Adrian Năstase trage un semnal de alarmă pentru români

Adrian Năstase a făcut declarații dure la Realitatea Plus, unde a fost invitat să vorbească despre problemele cu care s-ar putea confrunta România, în scenariul ipotetic în care Rusia ar invada Ucraina.

Fostul premier al țării noastre este de părere că, dacă ar porni războiul la granița cu Ucraina, statul român trebuie să fie vigilent în cazul unui conflict armat cu puterile slave.

„Suntem în plin conflict hibrid și nu știm dacă vom avea și un conflict militar. Evident că ar putea să apară, în cazul unui conflict, probleme legate de refugiați, de furnizarea de gaz natural, incidente la graniță.

Nu ne este indiferent dacă va izbucni un incendiu la frontiera noastră de est. Eu cred că trebuie să fim vigilenți din punct de vedere militar și trebuie să fim activi din punct de vedere diplomatic.”, a declarat Adrian Năstase, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.

„Urmările se vor resimți și în România!”

Ben Hodges a vorbit despre ce urmări poate avea România, în cazul unui c0nflict armat cu Rusia. În cazul în care Moscova ar ataca Kiev, generalul american susține că infrastructura din România ar putea fi o problemă reală pentru mobilizarea rapidă a trupelor și tehnicii militare a aliaților NATO spre flancul estic al Alianței.

„Sunt îngrijorat de situația din Ucraina și regiunea Mării Negre. Kremlinul și-a crescut numărul de trupe atât pe mare, dar și terestru. Semnalele date de Rusia nu sunt încurajatoare. Nu văd nicio posibilitate ca situația să se îmbunătățească.

Dacă nu se întâmplă ceva neașteptat, atunci vedem o posibilitate foarte mare ca Rusia să atace Ucraina. Mă aștept la atacuri amfibii: fie pe coasta Mării Negre, între Crimeea și Herson, sau pe coasta Azov, între Mariupol și Crimeea. Aici rușii vor avea un mare avantaj. Astfel de atacuri pe coastă nu le vor aduce rușilor foarte multe pierderi.

Vor să mențină o presiune, în așa fel încât țările europene să spună: Nu este un atac masiv, nu trebuie să aplicăm toate sancțiunile. Ucraina a mai fost invadată în 2014 și rușii nu au mai plecat. Dacă va fi un nou atac, nu doar că vor fi sancțiuni din Vest, dar NATO va acorda și mai mare atenție asupra impactului asupra aliaților NATO de la graniță.

Sunt patru țări la granița cu Ucraina. Urmările se vor resimți și în România, Polonia, Slovacia, Lituania sau Ungaria. Mă aștept la atacuri cyber, dar și la valuri de refugiați. Un număr mare de refugiați se va îndrepta spre Vest.”, a declarat generalul american Ben Hodges la Digi 24.

Fostul comandant al trupelor din SUA susține că rușii ar putea plănui în detaliu asediul asupra vecinilor lor din vest, un atac în 3 sau 4 etape.

Urmăriți Playtech.ro și pe