Victor Ciutacu, mesaj dur după vaccinarea Simonei Halep cu Pfizer. Ce a putut să spună

Vaccinul anti-COVID-19 făcut de Simona Halep a atras multe comentarii, devenind rapid un subiect important. Sportiva s-a vaccinat cu serul Pfizer, însă fără să sară peste rând, având în vedere meseria ei și necesitatea vaccinului.

Simona Halep a ales să se vaccineze cu serul produs de Pfizer

Sportiva va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vară, motiv pentru care a făcut prima doză de vaccin pe 24 februarie, iar rapelul pe 15 martie, cu două zile mai devreme decât trebuia.

În spațiul public s-a creat o adevărată avalanșă de critici, după ce autoritățile au recunosc faptul că Simona Halep a ales serul cu care s-a vaccinat. Asta în condițiile în care restul populației nu are această opțiuni.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a fost ținta criticilor, tocmai din acest motiv. El a fost invitat la Digi 24, unde jurnalistul Claudia Pândaru i-a transmis o întrebare venită de la un profesor. Cadrul didactic l-a întrebat pe Valeriu Gheoghiță de ce sportiva a putut să își aleagă firma producătoare de vaccin, iar el nu a avut această opțiune, deși s-a vaccinat în aceeași zi cu Simona Halep.

Valeriu Gheorghiță: „Nu a fost o impunere a tipului de vaccin”

„Nu a fost o impunere a tipului de vaccin. La acel moment, când noi am organizat acea etapă specială de vaccinare pentru personalul din Învăţământ, nu am avut suficiente doze disponibile, de pildă, dintr-un singur vaccin. Am avut vaccin excedent de la Pfizer şi de la AstraZeneca, şi atunci ţinem minte faptul că vaccinul AstraZeneca avea acea limitare superioară de vârstă la 55 de ani, şi pentru a acoperi toate persoanele eligibile, am propus ca cei cu vârsta peste 55 de ani să poată să opteze pentru AstraZeneca, dar asta nu înseamnă o impunere şi o obligativitate, iar peste 55 de ani trebuia să acoperim această nevoie cu vaccin de la Pfizer, care avea recomandare pentru acea grupă de vârstă.

În ceea ce priveşte opţiunea de a o vaccina pe Simona Halep cu Pfizer, având în vedere competiţiile la care urma să plece, trebuia aleasă, din ceea ce ştiu, o schemă de vaccinare care se completa după o perioadă foarte scurtă, şi atunci trebuia să se petreacă practic un vaccin care avea cea mai scurtă perioadă între cele două doze”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

El a mai explicat faptul că nu a fost o excepție făcută de autorități pentru sportivă, ci o chestiune de logistică, asta pentru că trebuia facilitată plecarea ei la Olimpiadă și la turneele pe care tenismena urmează să le aibă.

Victor Ciotacu, atac dur la Valeriu Gheorghiță

Jurnalistul Victor Ciutacu s-a arătat revoltat de explicațiile oferite de coordonatorul campaniei de vaccinare. El a criticat declarațiile făcute de Valeriu Gheorghiță.

*Nimic nu mă scoate mai tare din minţi decât «curvăsăria» politică proastă, lipsa de portocale şi de răspundere. În loc să recunoască asumat că, pe fondul valului de scepticism din societate, autoritatea statului a creat o portiţă pentru a beneficia de mediatizarea vaccinării unor personalităţi cu încredere şi simpatie mare din partea populaţiei, vine păpuşelul, ne scuipă-n ochi şi ne sfătuieşte să deschidem umbrelele”, a scris Victor Ciutacu pe pagina de Facebook.

*Zi, băi, râsule, «Da, i-am oferit Simonei Halep posibilitatea (legală) de a intra prin faţă, de a alege când şi cu ce se vaccinează ca să vă convingem pe voi că nu vă cresc aripi şi antene». Nu, tată, el o bagă pe aia grea: «Nu a fost o excepţie. Am făcut o schemă necesară pentru o campioană a României».

D-aia nu vă haleşte populaţia, papagalilor…   *Strict pe fondul subiectului, dacă mă întrebaţi pe mine, ideea de a o vaccina demonstrativ pe Simona Halep e, la bază, bună. Doar că trebuia făcută, asumat, de la începutul campaniei, iar lângă ea să fie, în linie, un lot de personalităţi marcante ale României. Fix ca să dea un sentiment de încredere populaţiei. Îşi luau câteva înjurături că bagă vipurile-n faţă, dar urneau căruţa. Sigur, pentru asta mai era nevoie de logistică decentă, de vaccinuri suficiente, de creier şi de curaj”,  a încheiat el.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI