Vești proaste pentru românii săraci: ce se întâmplă cu măștile promise de Guvern. Nelu Tătaru a făcut anunțul

Vești proaste pentru românii săraci: ce se întâmplă cu măștile promise de Guvern. Nelu Tătaru a făcut anunțul
Vești proaste pentru românii săraci ce se întâmplă cu măștile promise de Guvern. Inquam Photos

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că va fi reevaluat contractul încheiat cu firma care trebuie să livreze măştile pentru persoane defavorizate, din cauza faptului că „s-ar fi încălcat niște termeni“. Ancheta internă la Comisia de achiziţii din Ministerul Sănătăţi a început în cursul zilei de joi și s-a constatat că Naguma Medical Supply SRL a livrat 39 de milioane de măşti din cele peste 100 de milioane. Mai multe detalii, în continuare.

Anchetă internă la Ministerul Sănătăţii

Șeful de la Sănătate a fost întrebat, fiind prezent la o emisiune televizată, despre contractul pentru distribuirea măştilor pentru persoanele devaforizate și a explicat următoarele:

„După cum ştiţi, a fost o licitaţie contestată, s-a aşteptat un timp, vreo 60 de zile, până s-a încheiat contractul-cadru, 11 dintre cei 14 care corespundeau, s-a încheiat un contract subsecvent cu prima firmă, a fost contestat, am aşteptat la Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor, după ce s-a dat verdictul că se respinge contestaţia.

În a 10-a zi a fost contestat la Tribunal, a rămas în aşteptare s-a respins şi acolo. Am început şi am încheiat acel contract subsecvent, suntem în derularea lui, din informaţiile pe care le am de la comisia de achiziţie s-au livrat 39 de milioane de măşti“, a declarat Nelu Tătaru la TV.

Ce se întâmplă cu măștile promise românilor săraci

De asemenea, oficialul a susținut că acest contract trebuie reevaluat deoarece „s-ar fi încălcat nişte termeni“. Tătaru a mai precizat că firma Naguma Medical Supply SRL a fost notificată în data de 18 august pentru că nu respectă contractul, iar după notificare există o perioadă de grație de 15 zile.

Ministrul Sănătăţii anunţă că va fi reevaluat contractul pentru distribuirea măştilor pentru persoanele defavorizate
Ministrul Sănătăţii anunţă că va fi reevaluat contractul pentru distribuirea măştilor pentru persoanele defavorizate

„Acest contract trebuie reevaluat, fiindcă din discuţiile aflate în comisie s-ar fi încălcat nişte termeni. Eu deja mâine (joi – n.r.) am organizat o comisie de anchetă în interiorul Ministerului pentru a evalua acest contract şi Comisia de achiziţii şi în acelaşi timp – avem şi evaluarea pe care o facem pe contractul în sine cu firma câştigătoare“, a adăugat ministrul.