27 iul. 2019 | 08:47

Vești proaste pentru bugetari. Mii de oameni ar putea să nu-și mai primească salariile

Știri generale
Vești proaste pentru bugetari. Mii de oameni ar putea să nu-și mai primească salariile
Mii de bugetari ar putea să nu-și primească salariile

Mii de salariați de la stat ar putea să nu își încaseze salariile. Pe de altă parte, alții ar putea să rămână fără tichete de vacanță sau chiar fără norma de hrană.

Bugetarii ar putea să nu își mai încaseze salariile

Lovitură imensă pentru salariații de la stat. Rectificarea bugetară a venit cu vești deloc bune pentru românii care se bucură de ultima parte a vacanței. Cei mai mulți bani au fost luați din bugetul ministerului de la capitolul salarii, lucru care va urma să creeze probleme foarte grave.

După ce a fost luat la cunoștință acest lucru, Conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalul Contractual a tras un semnal de alarmă față de rectificarea bugetară negativă planificată de Guvern pentru Ministerul de Interne. Sumele uriașe tăiate din bugetul instituție vor crea un risc imens spre neplata drepturilor salariilor, agravând deficitul de personal cu care se confruntă această structură.

O categorie de salariați s-ar putea să nu-și primească salariile

O categorie de salariați s-ar putea să nu-și primească salariile

Președinte SNPPC: „Dacă nu ai bani, trebuie să tai de undeva”

Președintele SNPPC a susținut faptul că anul acesta s-a amânat acțiunea în cauză până în anul 2020. Rectificarea de buget din cursul anului precedent, de la finele lunii, la cheltuielile cu personalul, au fost tăiate 200 de milioane de lei.

„I-am explicat noului ministru că a venit într-o gaură, că a fost lăsat într-o zonă minată. I-am spus că trebuie să blocheze chestia asta cu rectificarea negativă, nu vrem pozitivă, dar să ne lase măcar în zona de echilibru cum a fost construit bugetul. Şi la titlul bunuri şi servicii se taie 50 de milioane de lei, iar de la investiţii se taie circa 140 milioane de lei. Cheltuielile cu personalul înseamnă salarii şi drepturi de natură salarială sau alte drepturi, cum sunt tichetele de vacanţă, norma de hrană. Dacă se taie 200 de milioane de lei trebuie să restrângi undeva şi atunci nu rămâne decât să nu angajeze promoţia de agenţi de anul acesta, să-i mai paseze, că i-au mai pasat, eventual să ne mai diminueze nişte drepturi, cum sunt tichetele de vacanţă şi norma de hrană. Pentru că, dacă nu ai bani, trebuie să tai de undeva”
Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro