Lovitură dură pentru bugetari. Șase măsuri drastice care vor tăia veniturile, în varianta lui Eugen Teodorovici

Lovitură dură pentru bugetari. Șase măsuri drastice care vor tăia veniturile, în varianta lui Eugen Teodorovici
Șase măsuri drastice care vor tăia veniturile, în varianta lui Eugen Teodorovici

Guvernul a început să lovească în bugetari. Pentru reducerea cheltuielilor, s-a ajuns la soluția tăierii veniturilor. Eugen Teodorovici, ministru de Finanțe, are deja un plan cu mai multe măsuri care ar urma să fie adoptate.

Șase măsuri drastice care vor tăia veniturile, în varianta lui Eugen Teodorovici

Guvernul a hotărât reducerea cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare în ședința de Guvern de miercuri, 6 iunie. Ziua s-a încheiat cu o serie de măsuri și acte normative bifate. Cele mai importante au fost: proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe în perioada vacanței parlamentare, proiectul de ordonanță de urgență privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărire a disciplinei financiare și proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea HG nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului “Prima casă”.

Lovitură dură pentru bugetari. Șase măsuri drastice care vor tăia veniturile, în varianta lui Eugen Teodorovici
Guvernul a hotărât reducerea cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare în ședința de Guvern de miercuri, 6 iunie

În ceea ce privește reducerea cheltuielilor bugetare, conducătorii autorităților și instituțiilor publice ale administrației publice centrale și locale sunt obligați să dispună măsuri în vederea diminuării cu 30% a cheltuielilor cu deplasări în străinătate și a cheltuielilor de protocol.

Măsuri:

  1. Impozitare pensii peste 10.000 de lei – Teodorovici a declarat, luni, că se gândește la varianta în care să să impoziteze pensiile speciale care depășesc 10.000 de lei, prin instituirea unei ”taxe de solidaritate”. Pensiile speciale costă, anual, 2 miliarde de euro de la buget. De ea beneficiază foștii magistrați, jandarmi, militari, polițiști, angajați din serviciile secrete, cei care au lucrat la Curtea de Conturi, parlamentarii și primarii.
  2. Reducerea gratuității pentru studențiministrul de Finanțe a declarat că studenții nu vor mai beneficia de gratuități pe trenurile CFR tot timpul anului. Numărul călătoriilor gratuite se va limita, iar vârsta celor care pot primi transport gratuit pe tren va fi și ea limitată la 26 de ani. Studenții cu restanțe sunt în pericol când vine vorba despre acest subiect.
  3. Bursele de merit nu se mai dau în vacanțele de vară – studenții care nu lucrează în cele trei luni de vacanță, fie part-time, să nu mai primească burse de merit în perioada numită.
  4. Stoparea detasărilor din ministereDăncilă a declarat că a găsit la Secretariatul General al Guvernului un angajat detașat cu salariu de 27.000 de lei, fiind mai mare decât al prim-ministrului. Drept urmare, premierul a cerut situația detașărilor din ministere, acum afându-se pe lista de măsuri a reducerii bugetului.
  5. Pensionarii nu mai pot lucra la stat – pensionarii nu-și mai pot cumula salariul cu pensia, măsură care vizează angajații din Ministerul de Interne și din Ministerul Apărării, ce pot ieși la pensie chiar și de 40 – 45 de ani.
  6. Sporuri stabilite în sumă fixă – eliminarea unor sporuri pentru funcționari și hotărârea altora în sumă fixă, nu ca până acum drept procent din salariu.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI