Salarii de 9.000 de lei pentru această categorie de bugetari. În ce sector bugetar vor crește veniturile

Salarii de 9.000 de lei pentru această categorie de bugetari. În ce sector bugetar vor crește veniturile
Salarii de 9.000 de lei pentru o categorie de bugetari. Despre cine este vorba?

Vești bune pentru o categorie de bugetari! Salariul lor va crește la 9.000 de lei. Despre cine este vorba și ce se anunță despre ceilalți? Ministrul Finanțelor Publice a făcut o serie de declarații în acest sens.

Salarii de 9.000 de lei pentru o categorie de bugetari

O parte din angajații la stat au primit de curând o veste excepțională. Salariile unora vor crește considerabil, ajungând să încaseze și 9.000 de lei. Mai exact, este vorba de aproximativ 300 de inspectori antifraudă din cadrul Direcției de combatere a fraudelor. Cei din urmă au fost detașați la parchete. După transferul aferent, salariile celor 300 de inspectori vor exploda și cu 3.000 de lei, în funcție de grad la suma de 9.000 de lei. Salariile din justiție sunt mult mai mari decât cele de la ANAF.

Ministrul Finanțelor Publice a declarat de curând că a cerut încetarea detașărilor pe poziții de conducere din Administrația Națională Antifraudă pentru unele persoane care provin din alte structuri de stat, dar și pentru clarificarea situtației inspectorilor fiscali care sunt și ei detașați pe lângă parchete.

„Avem cam 300 şi ceva de inspectori fiscali care, astăzi, sunt detaşaţi la parchete, pentru a ajuta parchetele în activităţile lor curente, lucru care la fel am cerut să înceteze, în sensul că ori toţi cei 300 şi ceva rămân la parchete şi am modificat schema de funcţionare, cu posturile să rămână acolo şi să întrerupem orice fel de legătură, ori, dacă se întorc – dar nu îmi doresc acest lucru – să poată să o facă, dar să nu mai fie această detaşare şi încrengătură între instituţii. Avem legile care sunt clare şi transparente pentru toată lumea şi acţionăm în baza acelor legi. Protocoalele nu se justifică”
Eugen Teodorovici

Salarii crescute cu până la 9.000 de lei pentru o categorie de bugetari. Despre cine este vorba?
Salarii crescute cu până la 9.000 de lei pentru o categorie de bugetari. Despre cine este vorba?

Alte majorări

Schimbările privind salariile la ANAF au fost anunțate și la începutul lunii mai. „Se face o discriminare. Este vorba de organe specializate ale statului, 22.000 de oameni. La o parte dintre ei le scade salariul. La inspectorul vamal îi scade salariul cu 1.500 de lei (…)

Eu fac scheme de fraudare pe evaziune fiscală, aplic directive europene și nu vorbesc ca să mă laud în fața dumneavoastra (…) Când m-am uitat la sporurile altor colegi, mi-a venit rîu. Noi nu avem niciun spor, nimeni din ANAF. Este o rușine. Nu vom colecta pentru că și eu și colegii mei ne vom reorienta în alte structuri, unde salariile acum au crescut cu 200%. Și atunci colectarea statului cine o va face?”, a spus Mariana Manea, functionar ANAF, in Comisia de munca a Senatului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI