Vești excelente pentru români. Anunțul noului ministru de la 1 ianuarie 2022

Vești excelente pentru români. Anunțul noului ministru de la 1 ianuarie 2022
Ce se intampla de la 1 ianuarie 2022

Noua coaliție de guvernare a pregătit deja programul, iar din partea ministrului de Finanțe vine și o veste bună pentru români. Adrian Câciu este ministrul Finanțelor propus de social democrați în guvernul PSD-PNL-UDMR condus de Nicolae Ciucă. El a anunțat că pregătește un buget echilibrat și responsabil în vederea stimulării economiei. Totodată, Adrian Câciu a explicat faptul că Executivul nu va crește taxele existente.

Ce se întâmplă cu taxele de la 1 ianuarie 2022

Veste bună de la ministrul Finanțelor, care asigură românii că Guvernul nu va crește taxele și nici nu va introduce altele noi anul viitor. În plus, bugetul pregătit la Ministerul Finanțelor va fi unul care să stimuleze economie, asigură cel care a preluat portofoliul.

„ Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor!

Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare.

Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții. Colegii de cabinet știu că ușa biroului meu este oricând deschisă.

Discutăm despre necesarul de finanțare pentru proiectele și politicile fiecărui minister, despre prioritățile din programul de guvernare.

Avem ambiția să chibzuim cât mai bine banii publici ”, este mesajul postat de Adrian Câciu, ministrul de Finanţe, pe Facebook.

El a ținut să precizeze că nu vor exista alte taxe, iar cele existente nu vor fi mărite pentru ca bugetul de anul viitor să fie mai mare. Ministrul spune că este nevoie de mai multă responsabilitate în împărțirea banilor și asigurarea faptului că există bani pentru pensii, salarii și drepturi sociale.

Ce planuri are ministrul Finanțelor

„Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de români, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei.

Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize!

În paralel, am început o analiză a creșterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale și pe o mai bună conformare la plată a obligațiilor fiscale.

Așa cum am subliniat și la preluarea mandatului, nu vom crește și nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare – vom ține sub control deficitul bugetar.

Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investițiile, punem accent pe creșterea productivității și pe susținerea unui program național “Cumpără românește!”.

Voi iniția consultări cu reprezentanții mediului de afaceri si camerelor de comerț din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanțărilor de care România va beneficia prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Alături de colegii de la Finanțe avem multe de făcut, dar suntem motivați, avem un plan bine pus la punct și termene strânse”, a mai scris Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI