Taxă nouă după instalarea Guvernului nou. Kelemen Hunor a făcut propunerea

Taxă nouă după instalarea Guvernului nou. Kelemen Hunor a făcut propunerea
Taxă nouă după instalarea Guvernului nou

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a avansat în această seară ideea unei taxe de solidaritate ce ar aduce la buget până la 1,6 miliarde de euro pe an.

Taxă nouă după instalarea Guvernului nou

După negocierile de sâmbătă, Kelemen Hunor a fost întrebat despre majorarea pensiilor, dar a evitat să dea informații, dând numai asigurări că bani vor fi: ”resurse de finanțare sunt din bugetul de stat, din taxe, din impozite. Deficitul se acoperă și din împrumuturi”.

Kelemen Hunor a avansat ideea unei taxe de solidaritate.

”Trebuie să vedem cine este solidar, fiindcă eu nu pot accepta ca persoanele care au un venit mic să fie solidare când companiile mari nu sunt solidare și am spus că, din punctul meu de vedere, ar însemna o taxă de solidaritate la acele companii care au o cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro pe an.

Este posibilitatea de a aduna niște bani la buget – după calculele noastre undeva între 1,4 -1,6 miliarde de euro pe an – și de acolo se pot finanța multe lucruri.

Dar eu nu pot fi de acord ca oamenii care au venit de 2.500 -3.000 de lei să fie solidari când există posibilitatea de a găsi alte surse de finanțare.

Nu s-a decis nimic, rămâne să discutăm după instalarea guvernului. Este o perioadă dificilă și e musai să creștem pensiile, pentru că sunt oameni cu 800, 900 de lei și nu se descurcă.

În primul rând trebuie să ne gândim la cetățenii României, trebuie să creștem salariile, trebuie să investim 7% din PIB anul viitor, deci e nevoie de resurse. Noi am propus această alternativă, că altfel de unde să iei bani?”, a declarat liderul UDMR.

După instalarea Guvernului se va discuta însă despre această taxă.

Kelemen Hunor: ”Ministerele Dezvoltării, Mediului și Sportului rămân la noi”

Întrebat însă dacă pensiile de peste 4.000 de lei vor fi impozitate și cu cât, Kelemen Hunor a afirmat că la această întrebare trebui să răspundă „ministrul de Finanțe sau viitorul ministru de Finanțe și ministru Muncii”.

„Nu vreau să intru eu în discuție, au fost într-adevăr astfel de discuții, dar sunt elemente care trebuie stabilite un pic mai târziu”, a declarat președintele UDMR.

De menționat este că Kelemen Hunor a anunțat la finalul negocierilor de sâmbătă cu PNL și PSD că UDMR își păstrează cele trei ministere pe care le are și în acest moment.

”Ministerele Dezvoltării, Mediului și Sportului rămân la noi”, a spus Kelemen Hunor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI