Anunţul zilei vine de la ministrul Finanţelor. Ce se întâmplă cu taxele noi în România

Anunţul zilei vine de la ministrul Finanţelor. Ce se întâmplă cu taxele noi în România
Adrian Câciu vrea stimularea activă a economiei

Nici bine nu a fost învestit noul guvern PNL-PSD-UDMR, că deja au început și întrebările legate de viitoarele decizii luate de noul cabinet, condus de Nicolae Ciucă. Printre cele mai importante subiecte sunt cele ale taxelor, impozitelor și dacă acestea se vor majora sau vor apărea altele noi. Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, s-a simțit dator să anunțe populația dacă vor exista schimbări sau nu, din acest punct de vedere.

Adrian Câciu vrea stimularea activă a economiei

Noul guvern condus de Nicolae Ciucă și-a anunțat programul pentru următoarea perioadă, principalele puncte fiind cele economice. Adrian Câciu, noul șef de la Finanțe, spune că se vor continua programele de stimulare reală a economiei românești, prin atragerea de noi investiții. Același ministru accentuează faptul că „Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară”, pentru a putea redresa economia și, în același timp, de a atrage investiții majore în toate palierele economice din România.

„Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de români, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei.

Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize! În paralel, am început o analiză a creșterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale și pe o mai bună conformare la plată a obligațiilor fiscale.”, declară Adrian Câciu.

„Nu vom crește și nu vom introduce noi taxe”

Una din marile probleme și temeri, în aceeași măsură, în contextul crizei și a diminuării banilor de la bugetul de stat, au fost posibilele majorări ale taxelor și impozitelor, și chiar introducerea unora noi. În acest context, noul finanțist Adrian Câciu dă asigurări că nu se vor face nici majorări și nici introduceri de noi taxe sau impozite, în perioada următoare.

„Așa cum am subliniat și la preluarea mandatului, nu vom crește și nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare – vom ține sub control deficitul bugetar. Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investițiile, punem accent pe creșterea productivității și pe susținerea unui program național “Cumpără românește!”.

Voi iniția consultări cu reprezentanții mediului de afaceri si camerelor de comerț din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanțărilor de care România va beneficia prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Alături de colegii de la Finanțe avem multe de făcut, dar suntem motivați, avem un plan bine pus la punct și termene strânse”, a conchis Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI