Vești crunte pentru turișitii care merg pe litoral vara aceasta. Decizia luată de hotelieri îi va înfuria

Vești crunte pentru turișitii care merg pe litoral vara aceasta. Decizia luată de hotelieri îi va înfuria
Ce decizie au luat hotelierii? Îi afectează crunt pe turiști

Majoritatea românilor visează cu luni bune înainte de concediu la zilele petrecute pe litoral. Oamenii se gândesc în avans la vacanța la mare alături de familie sau prieteni. Cu toate că își pregătesc în detaliu rezervările pentru cazare și activitățile pe care urmează să le facă, socoteala nu se potrivește cu cea din târg. Din păcate, turiștii au parte de vești proaste pentru sezonul acesta estival. Ce decizie cruntă au luat hotelierii?

Decizia cruntă a hotelierilor care îi afectează pe turiști: vești pentru românii care și-au pregătit vacanțe pe litoral

Majoritatea românilor își permit să meargă de două ori pe an în vacanță. Aceștia își aranjează din timp șederea la diverse hoteluri sau pensiuni la munte sau la mare.

Desigur că pentru mulți nu există concediu în sezonul cald fără să treacă măcar două zile pe litoralul românesc. Iată că pentru aceștia vin acum vești foarte proaste.

Hotelierii de la mare nu mai sunt dispuși să închirieze o cameră doar pentru două nopți și acelea în special în weekend. În modul acesta ei încearcă să îi convingă pe turiști să poposească mai multe zile acolo.

Oamenii sunt, însă, foarte iritați de strategia de marketing, spunând că patronii se gândesc doar la ofertele lor, nu și la posibilitățile unei familii modeste.

Cei care optează pentru cinci zile de vacanță la un hotel de patru stele din Mamaia achită peste 100 de lei pe noapte. Situația se schimbă mult atunci când ei se mulțumesc doar cu două nopți.

Ce spune un administrator de hotel?

Andra Vâlcu, manager hotel 4 stele: “Dacă se face acum rezervare pe o noapte, de exemplu, tariful este de 180 de lei. Dacă se face pe două nopți, tariful este de 300 de lei, dar dacă alegeți un sejur de cinci nopți o să fie 600 de lei”.
Reporter: “Ați încercat să puneți restricții pe site-urile de rezervări?”.
Dilek Hassan, administrator hotel: ″În mare parte, da! Minimum patru nopți în cursul săptămânii, iar în weekend trei nopți, pachete cu mic dejun inclus”. (Sursa: știrileprotv.ro)

,,Nu-i corect”

Cei care pot să se bucure de câteva clipe scurte de relaxare sunt nemulțumiți de o astfel de strategie care îi avantajează doar pe hotelieri. Oamenii se simt astfel constrânși, iar mulți se gândesc deja să nu mai aleagă litoralul în liberele din vară.

Turistă: “Practic te obligă să plătești o seară în plus. Mulți nu pot sta, vin pe weekend vineri, sâmbătă, iar pe duminică pleacă”.
Turist: “Poate cineva nu are bani, poate vrea să se distreze o seară, două…”.
Turist: “Nu-i corect. Păi de ce să iau trei nopți de cazare? Are rost? Poate vreau să vin numai o zi sau două”.