Unde merg românii în vacanță în 2022. Topul țărilor unde vei da de „frații” tăi

Unde merg românii în vacanță în 2022. Topul țărilor unde vei da de „frații” tăi
Unde merg românii în vacanță în 2022, conform Google

Se apropie perioada vacanțelor și o întrebare pertinentă este unde merg românii în vacanță în 2022. Fie că e vorba de litoralul românesc, sau de alte zone exotice, românii se pregătesc de concediu. Conform Google, căutările au crescut, existând deja topul țărilor unde vei da de „frații” tăi.

Unde merg românii în vacanță în 2022, conform Google

Celebrul motor de căutare Google este asediat în aceste zile, așa că  unde merg românii în vacanță în 2022 a devenit întrebarea acestor zile. În topul căutărilor apar stațiuni din Grecia, Egipt, Turcia și Bulgaria, cu toate că anul acesta prețurile au mai crescut. Nu ar trebui să ne surprindă aceste creșteri de prețuri, motivul fiind perioada de pandemie și pierderile suferite de turism.

Cu toate astea, motorul de căutare a generat și un top al țărilor, iar pe primul loc apare, Egiptul. După ridicarea restricțiilor, datele Google au arătat o creștere cu cel puțin 35%, doar în luna mai a acestui an. Trendul, de altfel, este în creștere, mulți optând și spre alte destinații turistice.

Topul țărilor unde vei da de „frații” tăi

Dacă ar fi să facem un top al preferințelor turistice pentru anul 2022, am constata, așa cum spuneam, că stațiunile din Grecia sunt pe primele locuri în căutările de pe Google. La fel se întâmplă și în cazul Egiptului, Turciei, Spaniei și chiar Ungariei.

Top cazare 2022

De departe campiona căutărilor pe Google în 2022, este Egiptul, care are conform Google 125% din toate căutările românilor, comparativ cu 2019. Pe locul al doilea apare Turcia, Google arătând aici o creștere a căutărilor cu 46%, față de aceeași perioadă a anului 2019.  În dreptul Greciei numărul căutărilor au crescut cu 44%, față de 2019, ocupând locul trei.

Bulgaria ocupă locul patru în preferințele căutărilor în acest an. Cu 33% mai mult față de aceeași perioadă de acum doi ani. Căutând răspuns la unde merg românii în vacanță în 2022, Google spune că 33% din români au căutat sejururi și în Italia, ocupănd tot locul patru în topul nostru. Observăm că state, precum Spania, Franța și Ungaria, apar și ele cu procente însemnate. Așa se face că motorul de căutare Google atribuie 27% Spaniei, 31% Franței și 22% Ungariei.

Top zboruri 2022

Dacă facem un top al căutărilor pentru zboruri spre destinații turistice, vom constata și aici o creștere față de anul 2019. Pe locul unu se află Turcia cu 94% din căutări, urmată de  Grecia cu 77% din căutări.

Culmea, în acest an mulți românim, mai exact 60%, au căutat zboruri spre Olanda, statul ocupând un loc trei în top. De cealaltă parte, pe locul patru se situează Franța cu 53% din căutări. Este urmată pe locul cinci de Spania cu 44% din căutări.

Pe locul al șaselea în topul zborurilor se află Italia cu 34% din căutări și Germania, cu 15%, ocupă locul șapte. Deși pare ciudat, Marea Britanie ocupă un rușinos loc 8, cu -1% din căutările românilor pe Google.

Concluzie

În speranța că v-am răspuns la întrebarea unde merg românii în vacanță în 2022, nu avem altceva de făcut, decât să vă urăm sejur plăcut. Dar atenție la buget! Este bine să vi-l gândiți foarte bine, mai ales că prețurile au crescut aproape peste tot.