Vești bune pentru milioane de români din Spania. Când se renunță la masca de protecție în exterior

Vești bune pentru milioane de români din Spania. Când se renunță la masca de protecție în exterior
De când se va renunța la mască în exterior în Spania

Românii ce se află în Spania pot să se bucure pentru că, în curând, măsurile impuse de autorități în contextul pandemic se vor relaxa. Chiar dacă masca de protecție era obligatorie în exterior, se va renunța la aceasta după ce s-a observat că situația devine din ce în ce mai bună.

Vești bune! Masca nu se va mai purta în Spania în exterior

Chiar dacă în România persoanele nu mai sunt obligate să poarte mască în exterior, în mai multe țări masca încă este impusă. Ținând cont că Spania a fost extrem de lovită de noul coronavirus, autoritățile au impus măsuri dure pentru a se asigura că situația se va ameliora și pandemia nu va mai fura mai multe vieți.

Totuși, masca nu o să mai fie purtată în exterior începând cu data de 26 iunie. Șeful gvernului, Pedro Sanchez, a transmis că acesta o să fie ultimul weekend în care persoanele aflate în Spania vor mai fi obligate să respecte această măsură impusă de autorități pentru ca pandemia să fie ținută sub control.

“Acest weekend va fi ultimul cu măşti în exterior, pentru că, din 26 iunie, nu vom mai purta masca în spaţiile publice. Străzile şi feţele noastre îşi vor recăpăta aspectul normal.”, a transmis Pedro Sanchez în timp ce se afla la Barcelona, potrivit AFB.

Ce se întâmplă în alte țări. Rând pe rând, se renunță la mască în exterior

În timp ce în Spania măsurile se relaxează și această veste reprezintă o bucurie pentru românii ce se află acolo, oficialii din Germania se gândesc și ei să schimbe regulile. Și în țara respectivă autoritățile pun la cale o metodă prin care persoanele să renunțe, treptat, la mască. Până acum, oamenii ce nu purtau masca în Spania puteau să primească amenzi usturătoare.

Autoritățile le puteau împărți persoanelor ce nu respectă legea amenzi ce se încadrau între 601 euro și 30.000 de euro dacă fapta era considerată o infracțiune gravă. Pentru că statul a fost lovit teribil de pandemie, masca era obligatorie la școală pentru elevii de la vârsta de șase ani, dar și pentru mersul pe biciletă. Sportivii puteau să renunțe la obiect doar dacă autoritățile le permiteau acest lucru.

În Spania masca era obligatorie în spațiile închise, pe drumurile publice și în mijloacele de transport în comun încă din mai 2020. Totuși, autoritățile și-au schimbat decizia după ce un uriaș scandal s-a iscat în urma unui text în care se impunea purtarea măștii pe plajă. În urma campaniei de vaccinare, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a scăzut drastic, astfel că vor fi impuse măsuri de relaxare pentru a reveni la normalitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI