Cel mai folosit vaccin anti-covid-19 la nivel global. Ce țări au inoculat cei mai mulți oameni

Cel mai folosit vaccin anti-covid-19 la nivel global. Ce țări au inoculat cei mai mulți oameni

Campania de vaccinare anti-COVID este în plină desfășurare, iar până acum au fost administrate peste un miliard de doze de vaccinuri în 172 de ţări, în mai puțin de cinci luni de la începerea campaniei. Aproximativ 18,3 milioane de doze au fost administrate pe zi.

Conform informațiilor transmise de AFP, țările cu cele mai mari venituri se vaccinează de aproximativ 25 de ori mai repede decât cele cu cele mai mici venituri.

Peste un miliard de oameni au fost vaccinați anti-COVID

Mai mult de un milion de doze au fost administrate în 207 de țări sau teritorii, iar mai mult de jumătate din total, aproximativ 58%, au fost administrate în trei țări: Statele Unite (225,6 milioane), China (216,1 milioane) și India (138,4 milioane).

Israelul a fost desemnat primul stat care a vaccinat aproape toată populația. Până în februarie, mai mult de 84% dintre persoanele cu vârsta de 70 de ani şi peste primind două doze. Drept urmare, cazurile grave de coronavirus și decesele au scăzut rapid. La fel s-a situat și Marea Britanie.

În alte țări, precum Emiratele Arabe Unite, Statele Unite, Chile, Bahrain sau Uruguay, 49% din populație a primit cel puțin o doză.

Cele mai populate țări din UE se învârt în jurul mediei europene: Franța (20,5%), Germania (22,6%), Italia (19,9%) și Spania (22,3%).

În schimb, majoritatea țărilor sărace au început abia acum să vaccineze. Țările cu venituri mici se mulțumesc pentru moment cu 0,2% din doze.

Doisprezece țări nu vaccinează încă: șapte în Africa (Tanzania, Madagascar, Burkina Faso, Ciad, Burundi, Republica Centrafricană, Eritreea), trei în Oceania (Vanuatu, Samoa, Kiribati), una în Asia (Coreea de Nord) și una în Caraibe (Haiti).

În ciuda numeroaselor controverse din ultima perioadă, vaccinul AstraZeneca / Oxford este cel mai răspândit din lume. Serul a fost administrat în trei sferturi din țările și teritoriile care vaccinează (cel puțin 156 din 207, reprezentând 75%) .

Este urma de Pfizer / BioNTech (cel puțin 91 de țări, 44%), Moderna (cel puțin 46 de țări, 22%), Sinopharm (cel puțin 41, 20%), Sputnik V (cel puțin 32, 15%) și Sinovac (cel puțin minus 21, 10%).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI