Cum vor recupera elevii români materia pierduta din februarie 2021. Vești bune pentru milioane de școlari și studenți. E oficial, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu tocmai a făcut anunțul, iar această schimbare afectează toți elevii români, indiferent de vârstă. Ce presupune programul POCU și câte ore pot recupera cei mici pe săptămână.
Pandemia de coronavirus a afectat serios sistemul de învățământ din România și, în special, anul școlar 2020-2021. Mii de elevi au fost obligați să urmeze cursurile școlii online, lucru mai dificil decât părea la început. Preocupararea principală a părinților, dar și a elevilor înșiși, a fost recuperarea materiei pierdute din pricina circumstanțelor din contextul pandemic.
Astfel, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut un anunț oficial prin care i-a asigurat pe elevi și părinți că orele pierdute se vor recupera. Conform spuselor ministrului, fiecare instituție de învățământ va determina numărul de ore necesare pentru recuperarea materiei, media săptămânală fiind undeva la cinci ore.
„Eligibilitatea acestor exerciții financiare prin Programul POCU se referă la acțiuni remediale înțelese în sensul larg. Dacă un elev, din motive de dificultate acces, a înregistrat două absențe, trei absențe, patru absențe, dificultate acces înseamnă dificultate mijloace electronice, dificultate acces Internet sau orice astfel de dificultate, pentru acel elev și pentru acei profesori care au astfel de elevi programul va fi disponibil chiar dacă în cadrul orelor remediale se vor face probleme de olimpiadă, spre exemplu. Diferențele în plus sau în minus față de 5 ore pe săptămână pot fi stabilite doar la nivelul școlii, doar de către profesori, după o evaluare a stadiului în care se găsesc elevii, imediat după revenirea în școală, cât de mult au pierdut.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă.
Cum vor recupera elevii români materia pierduta din februarie 2021. Ministrul Sorin Cîmpeanu îi asigură pe români că toate cadrele didactice vor face tot posibilul pentru a se asigura că elevii vor fi evaluați corect pentru a determina cât de multă materie au pierdut. Resursele financiare de care se bucură programul POCU acoperă aproximativ 2,4 milioane de ore de recuperare a materiei, cu tariful de 57 de lei pe oră.
„Accesul va fi larg. Remedial într-un sens larg, deci nu numai pentru cei care sunt în riscul de a nu avea situația școlară încheiată, ci și pentru cei care au nevoie de recuperări de altă natură. (n.r. – Profesorii) vor aprecia dacă este nevoie de 5 ore sau dacă este nevoie de mai multe sau mai puține ore remediale. Ține de managementul fiecărei școli, acea sumă globală primită de școală s-o repartizeze pentru a acoperi nevoia de ore remediale”, a completat ministrul Educației în comunicatul oficial.