Detalii de ultimă oră despre Benone Sinulescu. Ce se va întâmpla cu artistul în această săptămână. Decizia medicilor este clară EXCLUSIV

Detalii de ultimă oră despre Benone Sinulescu. Ce se va întâmpla cu artistul în această săptămână. Decizia medicilor este clară EXCLUSIV
Detalii despre starea de sănătate a lui Benone Sinulescu

Medicii arădeni rămân optimişti cu privire la situaţia îndrăgitului solist, care a fost tot timpul conștient și cooperant. Îndrăgitul solist de muzică populară, Benone Sinulescu, 84 de ani, are şanse mari să fie externat în partea a doua a acestei săptămâni. Cu o singură condiţie, cea legată de o eventuală schimbare în rău a stării sale de sănătate.

Detalii despre starea de sănătate a lui Benone Sinulescu

Internat din 10 iulie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, nea Beni, cum îl alintă apropiaţii, a fost supus toată săptămâna trecută unor seturi de analiză medicală, fiind îngrijit cu toată atenţia. Surse medicale bine informate au declarat pentru playtech.ro că Benone Sinulescu a rămas în tot acest interval de timp, de la internare şi până în prezent “conştient şi cooperant”.

Viaţa sa s-a aflat în ultimele zile în mâinile unui colectiv de medici, cu diverse specializări, format la scurtă vreme după internarea acestuia. Aceştia s-au consultat constant pe tema evoluţiei afecţiunilor cunoscutului pacient şi au decis că Spitalul Judeţean din Arad are toate dotările necesare pentru a-i acorda asistenţa medicală necesară.

Ca atare, ei au respins încă din primele zile varianta unui eventual transfer al pacientului către un spital mai bine dotat. “În urma analizelor efectuate s-a ajuns la concluzia că pacientului nu îi este necesară nici măcar introducerea unui stent.

Dacă s-ar fi impus o asemenea variantă, operaţia ar fi putut fi derulată cu mult succes chiar la Spitalul din Arad, care are tot ce-i trebuie pentru tipul ăsta de intervenţii. Dar s-a ajuns la concluzia că nu e absolut obligatorie. Iar starea sănătăţii lui Benone Sinulescu a rămas constant bună.

El a fost conştient încă de la internarea sa. Dacă aceasta nu va cunoaşte modificări esenţiale, pacientul ar putea fi externat curând, cel mai probabil în cursul zilei de joi”, au declarat sub acoperirea anonimatului surse medicale arădene.

“Toată lumea a aflat despre cererea familiei”

Pe de altă parte, aceleaşi surse au precizat că dacă s-ar fi impus un transfer al pacientului la un alt spital, cel dintâi ar fi fost consultat pacientul, ci nu membrii familiei sale, întrucât acesta a fost mereu conştient.

“Toată lumea a aflat despre cererea familiei artistului, ce a impus medicilor spitalului un embargo asupra informaţiilor medicale legate de starea de sănătate a îndrăgitului artist. Dacă situaţia sa medicală ar fi impus un alt protocol însă, nu familia ar fi fost prima întrebată, ci însuşi pacientul, fiindcă din fericire acesta a fost mereu conştient şi cooperant.

I s-ar fi explicat avantajele şi dezavantajele, care anume este propunerea medicilor şi s-ar fi luat cea mai bună decizie. În acest moment însă evoluţia stării sale de sănătate e una pozitivă, ceea ce ne bucură pe noi toţi!”, au adăugat aceleaşi surse.

Găsit inconștient în casă

Benone Sinulescu a fost internat la Spitalul Judeţean din Arad sâmbătă, 10 iulie, după ce acesta căzuse joi în casa sa din comuna Bârzava, aflată la peste 60 de kilometri distanţă de capitala de judeţ. Din informaţiile oferite în ultima perioadă, se pare că Benone Sinulescu ar suferi de o boală a inimii, care după toate indiciile ar fi fost agravată în ultimele 18 luni de pandemie.

S-a mai spus şi că ar fi suspectat de faptul că a dezvoltat o formă a bolii Alzheimer, dar soţia acestuia, Elena Sinulescu, a negat vehement ipoteza. Ea a precizat săptămâna trecută că după ce soţul său şi-ar fi şi-ar fi pierdut conştiinţa în casa din Bârzava, cei doi ar fi decis de comun acord să evite internarea la spital, alegând în schimb o clinică privată din apropierea locuinţei, care însă nu dispunea de echipamentele medicale necesare tratamentului.