29 mart. 2023 | 15:57

Vestea zilei pentru românii cu pensii sub 1700 de lei. Ce trebuie să afle imediat aceşti pensionari

Social
Vestea zilei pentru românii cu pensii sub 1700 de lei. Ce trebuie să afle imediat aceşti pensionari
Anuntul zilei pentru pensionarii cu pensii mai mici de 1700 de lei

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a făcut un anunț important în ceea ce privește un ajutor financiar mult așteptat. Astfel, este vestea zilei pentru românii cu pensii sub 1700 de lei. Ce trebuie să afle imediat această categorie de pensionari.

Marcel Boloș a făcut anunțul. Când ajung ajutoarele la pensionarii cu venituri de până în 1700 de lei

Românii cu pensia de până în 1.700 de lei beneficiază și ei din acest an de acest ajutor financiar de la stat.

Astfel, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat când vor ajunge voucherele sociale pentru alimente la beneficiari.

Cardurile sociale, alimentate în Săptămâna Mare

Guvernul României a schimbat data inițială. Marcel Boloş, a anunțat  că românii care fac parte din categoriile sociale vulnerabile și pensionarii cu venituri sub 1.700 de lei vor primi voucherelor pentru alimente în Săptămâna Mare a Peștelui, și nu în ultima săptămână a lunii aprilie, aşa cum era planul inițial.

De asemenea, beneficiarii de pachete cu alimente din partea Uniunii Europene (UE) vor primi produsele alimentare până în luna iunie, în unele judeţe acestea urmând a fi distribuite chiar înainte de Paște.

Beneficiarii vor putea folosi cei 250 de lei de Paște

„Până în sărbătorile Pascale încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei. Anunţ în premieră acest lucru, pentru că Guvernul României a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti.

Aşadar, sunt două măsuri pe care le derulăm în prezent, sunt adresabile familiilor şi persoanelor aflate în stare de deprivare materială şi, din acest punct de vedere, considerăm că este un foarte mare ajutor pe care îl acordăm din nou.

Cât valorează un pachet cu alimente de la UE

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene a mai spus că, în primă fază, pachetele cu alimente vor ajunge la circa 800 de mii de beneficiari, restul urmând să primească ajutoarele cel târziu în iunie. Valoarea unui astfel de pachet este de aproximativ 400 de lei.

„Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil.

Unii beneficiari vor intra în posesia pachetelor cu alimente până în Paște

Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a mai declarat Marcel Boloș.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Vine „Mama tuturor crizelor”. Datoriile guvernelor pentru măsuri socialiste o fac de neevitat
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
DECIZIE pentru Elena Udrea. Se întâmplă chiar pe 6 iunie
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
REGULA pentru toți românii care cumpără medicamente. Este OBLIGATORIU
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro