Nouă veste excelentă pentru fermierii din România. Ce se va întâmplă pentru această categorie chiar din luna martie a lui 2022? Iată anunțul oficial pe care toți trebuie să îl ia la cunoștință!
Fermierii au parte de o mână de ajutor. Aceștia au primit recent un anunț fantastic de la autoritățile care repun în schemă o serie de proiecte tocmai pentru a-i sprijini în aceste timpuri. Concret, este vorba despre reluarea programului ‘Tomată’, reorganizarea Casei de Comerț Unirea și funcționarea Agenției pentru Marketing-ului și Calitatea Produselor Agroalimentare.
Acestea sunt doar câteva din prioritățile noului ministru al Agriculturii anunțate în cursul zilei de miercuri la un târg dedicat sărbătoilor de iarnă. Oficialul i-a anunțat pe toți cei prezenți că din primăvara anului viitor își dorește să existe constanță în dreptul acestor activități.
De asemenea, el a anunțat fermierii că a preluat modelul de la CJ Olt care pune la dispoziție parcarea instituției pentru producătorii agricoli în perioada weekend-ului.
Aceștia pot astfel să își desfacă marfa și să o comercializeze, menționând că este de părere că este un model extraordinar de bun care vine să încurajeze pe toți cei care se află în fruntea autorităților publice din 2022 pentru a-și deschide parcările sau spațiile disponibile pentru producătorii români.
„Din primăvara anului viitor vrem să fie permanentă o astfel de activitate. Am preluat modelul de la CJ Olt care în perioada weekendului pune la dispoziţie parcarea instituţiei pentru producătorii agricoli să-şi desfacă marfa şi să o comercializeze.
Cred că este un model extraordinar de bun şi îi încurajez pe toţi cei care conduc autorităţile publice din 2022 să îşi deschidă parcările sau spaţiile pe care le au la dispoziţie producătorilor români, pentru că este extrem de important ca ei să aibă unde să îşi desfacă marfa, să o pună la dispoziţia consumatorilor şi să reducem lanţul scurt alimentar cât mai rapid şi cât mai mult posibil, astfel încât de la producător şi consumator să nu mai apară intermediari, produsele să fie cât mai proaspete, iar preţul să nu mai fie alterat.
În felul acesta putem să ne bucurăm de munca acestor oameni extraordinari, care stau vara în solarii la 50 de grade, iarna stau în frig în fermele proprii ca să producă hrană pentru noi toţi”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.
De asemenea, ministrul Agriculturii a mai precizat că este obligația noastră să consumăm cât mai multe produse românești tot pentru sprijinirea producătorilor români.
„Uitaţi câte produse extraordinare avem şi pe care trebuie să începem să le exportăm, să le ducem pe masa celor din Europa şi din toată lumea pentru că avem cu ce ne mândri”, a mai detaliat acesta.