Vestea dimineții despre majorarea pensiilor. Toți pensionarii din țară se vor enerva

Vestea dimineții despre majorarea pensiilor. Toți pensionarii din țară se vor enerva
Mii de pensionari sunt acfectati

Specialiștii vin cu vești proaste pentru majoritatea pensionarilor. După ce autoritățile au vorbit în repetate rânduri despre creșterea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2022, iată că acum lucrurile stau diferit. Vestea va enerva toți pensionarii din țară, iar asta cauzează un adevărat scandal. Casa Națională de Pensii se confruntă din nou cu probleme tehnice, adică trebuie să tipărească noile tichete de pensii.

Pensiile românilor ar putea să întârzie, după ce luni de zile la rând autoritățile au promis că majorarea pensiilor se va realzia de la 1 ianuarie 2022. Iată că problemele încep să curgă pentru Casa Națională de Pensii.

Dacă bugetul nu este finalizat la timp, tipărirea noilor tichete de pensii ar putea întârzia, lucru care va duce la faptul că oamenii nu vor mai primi pensia majorată, din ianuarie.

Ce spune fosta șefă a Casei de Pensii

Pensiile vor crește cu 10%, iar pensia minimă crește de la 800 la 1.000 de lei, conform autorităților.

„In principiu, bugetul este creionat. Aceste operatiuni premergatoare platii pensiilor sunt niste operatiuni destul de complicate…

Datele se centralizeaza la nivel national, unde se tiparesc in sistem centralizat acele mandate de pensii, adica cupoanele acelea in limbaj cunoscut (…)

Presupune niste verificari, presupune listarea acelor documente, dupa care ele se taie, se impacheteaza dupa anumite criterii, se fac pachetele, se trimite la Posta.

De la Posta se preiau cu documentele centralizatoare si se distribuie pe oficiile postale, astfel incat pensiile sa fie platite incepand cu prima zi lucratoare a lunii ianuarie.

Operatiunea este si consumatoare de timp. In spatele acestei operatiuni sunt si niste costuri. Este vorba de costul hartiei, costurile de manopera care, in situatia in care s-ar reveni si s-ar tipari mandatele care sa revina, cineva ar trebui sa plateasca niste costuri. 

E mai complicat sa vii sa adaugi niste diferente si in adminstrativ, si al evidentelor, decat sa faci lucrurile de la inceput asa cum trebuie”, a declarat Doina Parcalabu, fosta șefă a Casei Naționale de Pensii.