Schimbare uriașă pentru pensionari. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

Schimbare uriașă pentru pensionari. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor
Schimbare pentru pensionari: ce se întâmplă cu majorarea promisă?

Toți pensionarii trebuie să știe noile modificări. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor lor? Negocieri au loc în această perioadă. Iată detaliile oficialilor!

Schimbare pentru pensionari: ce se întâmplă cu majorarea pensiilor?

Vești bune pentru pensionarii din România! Social-democrații au solicitat o majorare mai consistentă a pensiilor, iar liberalii par dispuși să accepte propunerea aceasta. Concret, de la 1 ianuarie pensionarii ar putea să primească mai mult de 6% la pensie, precum era stabilit.

Între timp, negocierile dintre PNL și PSD continuă pentru formarea unui Guvern nou al României. Liderii celor două formațiuni pare că au găsit un numitor comun în ceea ce privește domeniul Fonduri Europene, Externe, Apărare și Interne, dar sunt încă probleme la Finanțe, Muncă, Justiție, Economie și Sănătate.

Florin Cîțu a fost cel care a declarat că încă se negociază programul de guvernare: ”În acest moment discutăm despre programul de guvernare. N-am ajuns la problema premierului nici la cele ale ministerelor. Le luăm pe rând”, a spus Cîțu.

O problemă importantă care stă pe masa subiectelor din prim-plan este Investigarea Infracțiunilor Justiției: ”Vom discuta (despre SIIJ – n.red.). Este parte din MCV. Trebuie să eliminăm acele probleme din MCV pentru a adera la Spațiul Schengen. Nu cred că cineva de la PSD vrea să țină România în afara Spațiului Schengen”, a mai afirmat Cîțu.

„Trebuie o armonizare unde există puncte de vedere diferite”

Social-democrații au solicitat o creștere a pensiilor cu 11% și pare că au găsit înțelegere în dreptul liberalilor: ”Dacă se face pe o formulă, putem să ajungem la 11%”, a mai precizat premierul.

”Mă întâlnesc cu colegii mei să vedem ce divergențe sunt și apoi vom discuta cu cei de la PNL. Trebuie o armonizare unde există puncte de vedere diferite și vom avea o discuție politică. În acea zonă (n.red. Justiție) trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”, a declarat președintele PSD.

PSD vrea creșterea pensiilor cu 11%

„Raluca Turcan a vorbit în spațiul public de un procent între 6 și 12%. Am justificat de ce am venit cu 11%. Nu este pentru a-i îmbogăți pe părinții și bunicii noștri, este pentru a le apăra cât de cât puterea de cumpărare, pentru ceea ce s-a întâmplat în această perioadă cu prețurile.

Nu trebuie să avem o nouă lege. Să ne uităm când mergem la piață, când ne vin facrurile, ce probleme sunt. E o majorare care să apere cât de cât puterea de cumpărare, nicidecum să o crească, după care trebuie să facem un calendar privind creșterea puterii de cumpărare”, a declarat deputatul PSD Marius Budăi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI