Vești bune pentru cei cu pensii de 800 de lei. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2022

Vești bune pentru cei cu pensii de 800 de lei. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2022
Ce se întâmplă cu pensiile care au valoarea de 800 de lei

Vești uluitoare pentru foarte mulți români! Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut un anunț pe care îl așteptau numeroși pensionari. O să existe mai multe schimbări începând cu 1 ianuarie 2022, iar cei care primesc pensii în valoare de 800 de lei o să se bucure enorm.

Ce se întâmplă cu pensiile de la 1 ianuarie 2022

Marius Budăi a declarat că, începând cu 1 ianuarie 2022, punctul de pensie o să fie majorat de la 1.442 de lei la 1.586 de lei. Ministrul Muncii a punctat că pensia minimă o să crească, iar românii care depind de acest venit o să înceapă să primească 1.000 de lei. Nimeni nu o să mai câștige 800 de lei.

Cuantumul pensiei o să fie calculat în funcție de noul punct de pensie. În cazul în care valoarea veniturilor unui pensionar nu o să ajungă la 1.000 de lei, atunci o să se completeze într-un mod automat. Românii care primeau până acum 800 de lei o să se bucure enorm de noile vești incredibile!

Pensiile o să crească. Vești bune pentru români

Mulți abia așteptau să audă de faptul că pensiile o să fie majorate. Începând cu 1 ianuarie 2022, veniturile românilor o să fie rotunjite prin noul punct de pensie și majorarea pensiei minime.

„Ieri am semnat cele două ordonanțe de urgență, una împreună cu doamna ministru Firea, care se referă la distribuirea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități și majorarea alocațiilor, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2022 și a doua care se referă la majorarea punctului de pensie, de la 1.442, la valoarea de 1.586 de lei și majorarea pensiei minime de la 800 la 1000 lei.

Începând de astăzi își urmează cursul în avizarea interministerială să le putem aproba pe ambele în ședință de Guvern, să fie bază pentru construcția bugetului pe anul 2022.

Suntem deja la Casa Națională de Pensii pregătiți cu infrastructura, calculele sunt făcute, totul este oficial.”, a transmis Marius Budăi la Realitatea PLUS.

„Este un curs firesc”

De asemenea, Marius Budăi a menționat faptul că bugetul nu poate să fie construit dacă actele normative nu sunt aprobate în guvern, ținându-se cont de un curs firesc. Ministrul Muncii a bucurat o mulțime de oameni prin anunțul care are legătură cu pensiile.

„Este un curs firesc, nu se poate construi bugetul dacă nu sunt actele normative aprobate în guvern. La construcția bugetului se ia în calcul acest lucru.

Cu siguranță această coaliție și-a asumat în programul de guvernare și aceste lucruri vor fi puse în practică.”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI