Vestea care aruncă din nou în aer America. Ce au decis autoritățile, după moartea lui George Floyd

Decizia autorităților din SUA, după moartea lui George Floyd. Vestea care aruncă în aer America!

Moartea lui George Floyd  i-a făcut pe cei de culoare să-și ceară drepturile care nu sunt respectate în SUA, deși istoria ar spune că astfel de situații s-au încheiat deja de multă vreme. Ce au decis autoritățile acum?

Decizia autorităților din SUA, după moartea lui Floyd

Moartea lui George Floyd a adus mâhnirea, frustrarea și răzvrătirea în cele din urmă a oamenilor de culoare, dar și a tuturor care sunt total împotriva rasismului. Oameni din lumea întreagă s-au alăturat mișcării #blacklivesmatter. Imaginile surprinse în ultima perioadă în cadrul marșurilor în care aceștia cer drepturi egale ca oricare altă persoană au fost pe cât de emoționante, pe atât de terifiante, în cazul protestelor pline de violență.

Thomas Lane
Thomas Lane

Polițiști și jandarmi din America au îngenunchiat în fața mulțumii, arătând că sunt alături de protestatari și demonstrându-le susținerea, cu condiția ca totul să se desfășoare în termeni pașnici. Acum, autoritățile au adus în prim-plan o veste care va tulbura din nu America. Thomas Lane, unul din polițiștii acuzați de complicitate în cazul uciderii lui George Floyd, a fost eliberat provizoriu. O parte din cei 750.000 de dolari ce reprezintă cauțiunea sa au fost strânși pe o platformă de finanțare participativă.

Îngropat ca un erou

Polițistul în vârstă de 37 de ani a fost concediat imediat după tragicul eveniment de Poliția din Minneapolis, la fel ca ceilalți trei agenția aflați la fața locului, relatează Reuters. Agentul Derek Chauvin, cel care și-a ținut genunchiul pe gâtul lui Floyd preț de 8 minute și 46 de secunde, este principalul inculpat în cazul aferent. Eliberarea organului de poliție a fost stabilită de o judecătoare americană – un milion de dolari. Fostul agent de poliție, în vârstă de 44 de ani, rămâne deținut într-o închisoare de înaltă securiate.

 Derek Chauvin
Derek Chauvin

Floyd a murit pe data de 25 mai 2020. Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost înmormântat la Minneapolis în cursul zilei de 9 iunie. Peste 500 de persoane l-au condus pe ultimul drum, alături de politicieni și celebrități care se opun faptelor susținute de zile bune de protestatarii din lumea întreagă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI