Unde urmează să fie înmormântat George Floyd. Protestele din SUA continuă

Unde urmează să fie înmormântat George Floyd. Protestele din SUA continuă
Unde urmează să fie înmormântat George Floyd. Protestele din SUA continuă

Familia și prietenii apropiați se vor strânge marți la Houston pentru înmormântarea lui George Floyd, la două săptămâni după ce a murit de mâna polițiștilor din Minneapolis. Înmormântarea privată va avea loc la Biserica Fântâna Lăudării la ora locală 11:00.

Marți va fi înmormântat George Floyd

Serviciul va fi transmis în direct, a spus La’Torria Lemon, purtătorul de cuvânt al Centrului de planificare memorială Fort Bend, căminul funerar unde a avut loc privechiul lui Floyd. Mii de oameni au participat la eveniment. Slujba va fi o sărbătoare a vieții lui Floyd, Mia K. Wright, co-pastorul bisericii „The Fountain of Praise”, a declarat, luni, seara, Don Lemon.

„Sărbătorim o viață care a avut ascensiunile și coborâșurile la fel de multe vieți, dar și o viață care a fost conectată la Dumnezeu și la care toți oamenii din întreaga lume s-au conectat acum din cauza tragediei și a traumelor prin care a trecut. Și așa vrem să avem o sărbătoare de acasă, vrem să ne amintim numele lui”, a spus Wright spus.

Moartea lui George Flod a generat protestele din SUA care continuă

Wright a spus că serviciul va include mai mulți vorbitori – inclusiv lideri în domeniul drepturilor civile, care vor „face apel la justiție, un apel la reforma socială”. Serviciul de marți va fi limitat la 500 de persoane. Campionul de box Floyd Mayweather se ocupă de toate cheltuielile pentru înmormântarea lui Floyd, a spus Lemon într-un comunicat de presă. Moartea lui Floyd a stârnit proteste în SUA și în întreaga lume, care au solicitat schimbări în relațiile de poliție și forțele de ordine cu comunitățile negre și nu numai.

Unde urmează să fie înmormântat George Floyd. Protestele din SUA continuă
Unde urmează să fie înmormântat George Floyd. Protestele din SUA continuă

S-a născut în Carolina de Nord, unde sute de oameni s-au aliniat sâmbătă pentru o vizionare publică a caschetei sale. Floyd a absolvit Liceul Jack Yates din Houston în 1992, unde a ajutat echipa de fotbal să câștige titlul de stat. Înainte de a se muta la Minneapolis, Floyd era bine cunoscut în scena muzicală din Houston, alături de un grup numit Screwed Up Clik (SUC).

Primarul din Houston, Sylvester Turner și actorul Jamie Foxx, sunt printre cei așteptați la înmormântare. Floyd a murit pe 25 mai, după ce fostul ofițer de poliție, Derek Chauvin, i-a apăsat genunchiul în gât lui Floyd timp de aproape nouă minute în timpul unei arestări.

Chauvin a fost concediat și acuzat de omor de gradul doi. Alți trei ofițeri aflați la fața locului au fost acuzați că au ajutat și au comis omoruri de gradul doi. Luni, mii de oameni s-au adunat la biserica The Fountain of Praise pentru a-și aduce respectul lui Floyd. Memorialul a fost a treia oprire dintr-o serie de evenimente pentru a-i sărbători viața.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI