Veste uriașă dată de medicii care au lucrat la vaccinul Pfizer. Specialiștii au susținut că sunt în testare 15 vaccinuri împotriva cancerului. Iată declarațiile făcute de medici!
Ugur Sahin şi Özlem Türeci sunt co-fondatori ai companiei care a dezvoltat vaccinul anti-COVID-19 pentru Ofizer. Aceștia fac la moment studii în privința potențialului ARN pentru a pune în mișcare sistemul imunitar și în lupta cu cancerul sau a altor boli precum maladia HIV, arată Mediafax.
Turcii creează astfel speranțe lumii cu un anunț incredibil: „Avem 15 vaccinuri anticancerigene supuse testării clinice, cel mai avansat fiind cel împotriva melanomului”. Concret, în următorii 5 ani cei doi specialiști plănuiesc „să aducă pe piaţă unele dintre ele şi, de asemenea, să aducă alte vaccinuri noi într-un stadiu avansat de dezvoltare clinică”.
Sahin şi Türeci au început cercetările importante în anii 1990, cu ajutorul unor studii menite să întărească sistemul imunitar împotriva cancerului prin ARN mesager. Același principiu va fi folosit pentru a dezvolta vaccinul anticoronavirus. Progresele științifice importante ale acestei perechi se regăsesc acum într-o carte „Vaccinul care a schimbat lumea”, scrisă împreună cu jurnalistul Joe Miller.
„ARN mesager – a explicat Ugur Sahin – este cea mai veche formă de programare construită de natură, deoarece transmite celulelor instrucţiunile de producere a proteinelor.
Am înţeles imediat potenţialul enorm care exista în furnizarea de informaţii direct celulelor imune, codificându-le în ARN mesager. Şi apoi lasă sistemul imunitar să facă ceea ce face cel mai bine: să ne protejeze corpul de ameninţări”.
Özlem Türeci a susținut că pandemia a fost doar botezul focului pentru utilizarea tehnologiei ARM mesager: „Următorii cinci până la zece ani – a spus omul de ştiinţă – ar putea duce la o schimbare de paradigmă în multe dintre vaccinurile existente”.
De asemenea, există mai multe boli pe care soții intenționează să le abordeze pe termen scurt cu ajutorul tehnicii lor. Este vorba despre malarie, tuberculoză și HIV.
„ARN mesager ne permite să reprogramăm sistemul imunitar nu doar pentru a-l stimula, ci şi pentru a-l calma – explică ei – iar acest lucru va fi preţios pentru tratamentul bolilor autoimune în care daunele sunt făcute de un sistem imunitar hiper-reactiv – şi în medicina regenerativă”.
„Speranța există și trebuie spus că aceste vaccinuri împotriva COVID-19 au fost dezvoltate pornind tocmai de la cercetări care se făceau pentru acest vaccin împotriva cancerului.
Cercetările erau setate pe această direcție, dar apărând această criză a COVID-19, ea a dus la dezvoltarea acestor vaccinuri care ne-au folosit tuturor și, în plus, aceste vaccinuri împotriva COVID au adus o validare pentru tehnologia respectivă (ARN mesager), ceea ce va duce la o injecție de capital și la o dezvoltare mai ușoară a vaccinului împotriva cancerului, care, iată, a intrat în faza a doua”, a comentat, la Digi24, dr. Bogdan Tănase, chirug oncolog.