Veste proastă pentru pensionari. Comisia Europeană a făcut anunțul despre majorarea pensiilor în România

Veste proastă pentru pensionari. Comisia Europeană a făcut anunțul despre majorarea pensiilor în România
Comisia Europeană a făcut anunțul despre majorarea pensiilor din România

Comisia Europeană a făcut anunțul mult așteptat de pensionari. Din păcate, noua Lege a pensiilor constituie un risc semnificativ vizavi de majorarea pensiilor. Iată ce arată raportul Comisiei!

Comisia Europeană, anunț despre majorarea pensiilor

Noua Lege a pensiilor este un risc pentru deficitul public din anul 2020, dar și pentru cel din anii următori, dacă acesta conține majorări semnificative ale punctului de pensie în intervalul cuprins între 2019 și 2021. Avertismentul din partea Comisiei Europene vine în raportul care conține constrările misiunii de supraveghere consolidată, care este desfășurată în România în 25 septembrie 2019. Conform estimărilor din cadrul Guvernului de la acel moment, Legea pensiilor va majora cheltuielle guvernamentale cu 0, 8% din PIB în 2019, cu 2,3% în anul 2020 și cu 4,9% în 2021.

“Participanţii misiunii au subliniat că este neclar cum noua alege a pensiilor (în special majorarea pensiilor cu 40%) poate fi pusă în aplicare fără modificarea calendarului de implementare. Potrivit Consiliului Fiscal şi Băncii Naţionale a României, implementarea Legii pensiilor în calendarul prevăzut în lege nu este compatibilă cu menţinerea deficitului bugetar în limita a 3% din PIB prevăzută în Tratat”
Raportul Comisiei (Sursa: Agerpres)

Veste proastă pentru pensionari! Comisia Europeană a făcut anuțul despre majorarea pensiilor din România. Ce arată raportul oficial?
Veste proastă pentru pensionari! Comisia Europeană a făcut anuțul despre majorarea pensiilor din România. Ce arată raportul oficial al Comisiei despre pensii?

Ce mai arată Raportul Comisiei?

Reprezentanţii Ministerului de Finanţe au explicat că Guvernul României nu intenţionează să realizeze o ajustare structurală în 2019 sau 2020″, arată raportul publicat în cursul zilei de miercuri.  Potrivit sursei citate, autorităţile române au dat undă verde plafonului de cheltuieli pentru bugetul pe 2020 şi au oferit misiunii Comisiei estimări pe termen mediu.

″Ţintele de deficit bugetar sunt 2,92% din PIB în 2020, 2,99% din PIB în 2021, 2,74% din PIB în 2022 şi 2,40% din PIB în 2023. Reprezentanţii Ministerului de Finanţe nu au oferit şi ţintele de deficit structural dar au explicat că ţintele de deficit bugetar sugerează că procesul de ajustare structurală va începe abia în 2022.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI