Veste de ultimă oră despre majorarea pensiilor. Anunțul Ministrului, ce se întâmplă chiar acum

Veste de ultimă oră despre majorarea pensiilor. Anunțul Ministrului, ce se întâmplă chiar acum
Toti pensionarii trebui sa stie asta

Veste extrem de bună pentru mulți români! Anunțul a fost făcut de către ministrul Muncii, Marius Budăi, care a oferit detalii despre reforma pensiilor, dar și despre următoarea majorare a veniturilor pensionarilor români. Cum vor putea fi ajutați cei care sunt afectați de valul de scumpiri din țara noastră, de la alimente, carburanți și produse non alimentare? 

Anunț despre pensii. Ce spune ministrul Muncii

Marius Budăi a vorbit despre următoarea majorare a pensiilor din România, dar și despre felul în care statul îi va ajuta pe cei care au fost grav afectați de scumpirile din ultima perioadă. 

„Ce ține de reforma pensiilor în trimestrul acesta am îndeplinit și anume tot ceea ce înseamnă semnarea acordului cu Banca Mondială în vederea asigurării asistenței tehnice pentru o analiză asupra legii pensiilor 127, legea existentă, și o eventuală îmbunătățire. Toate aceste lucruri sunt în grafic și se vor realiza”, a spus Marius Budăi.

  El a fost întrebat dacă se prevede o majorare a punctului de pensie în septembrie. 

El a declarat că există discuții în cadrul coaliției pentru a se găsi soluții. Ministrul a mai precizat că PSD a prevăzut dezastrul care s-ar fi întâmplat cu cetățenii vulnerabili, în absența pachetului social pe care l-au propus și aplicat.

„Suntem în discuții”

„În acest moment avem discuții în coalițiie pentru a găsi cele mai bune soluții și căutăm soluții să vedem ce putem face în continuare pentru cetățenii români, pentru că eu aș apela un pic la memoria tuturor și aș adresa o întrebare retorică, dar cu o încărcătură foarte mare: ce s-ar fi întâmplat cu cei mai vulnerabili cetățeni români, dacă nu am fi impus acel pachet social la negocierea la preluarea guvernării.

 Am prevăzut de atunci, noi, PSD, că se va întâmpla asta și a fost o linie roșie pentru noi dacă vom intra sau nu la guvernare dacă acel social va fi sau nu acceptat.

A fost acceptat, în luna ianuarie l-am îndeplinit în totaliate și suntem în discuții acum să vedem ce mai putem face, ținând cont de prețurile din energie și impactul măsurilor luate cu ordonanța pentru energie pe care o vom da în Guvern”, a spus ministrul la Antena3.