Noi vești în cazul fraților Tate! Tristan și Andrew au fost reținuți în decembrie 2022 de procurorii DIICOT sub acuzația de trafic de persoane și viol. Aceștia și-au încheiat de curând arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar acum judecătorii au venit cu o decizie care le-a luat zâmbetul de pe buze. Ce hotărâre au luat autoritățile române? Tribunalul București a anunțat oficial verdictul.
Andrew și Tristan Tate au sperat ca astăzi soarta lor să se schimbe, iar magistrații să fie îngăduitori. Cu toate astea, judecătorii au decis să le prelungească arestul preventiv. Concret, Tribunalul București a hotărât în cursul zilei de vineri, 20 ianuarie, ca luptătorii profesioniști să rămână în arest până pe 27 februarie.
Acest lucru s-a petrecut după ce avocatul vedetelor controversate a declarat la finalul ședinței de judecată că ,,așteptăm soluția judecătoare, dar suntem optimiști.’‘ Iată că procurorii DIICOT au cerut prelungirea arestului preventiv. Ședința în care cazul lor a fost dezbătut a durat nu mai puțin de două ore.
„La data de 19.01.2023, pe rolul Tribunalului București – Sectia I Penală a fost înregistrat dosarul nr. 1837/3/2023, având ca obiect „prelungire arestare preventivă propusă de DNA/DIICOT (art. 234 NCPP)“, vizându-i pe cei patru inculpati (Tate I Emory Andrew, Tate Tristan, Radu Alexandra Luana și Naghel Georgiana Manuela), cu termen de judecată stabilit la data de 20.01.2023, orele 11.00, sala 143”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.
Amintim că frații milionari britanici au fost reținuți de autoritățile române sub acuzațiile de trafic de persoane și viol în luna decembrie a anului trecut. De asemenea, alte două persoane au ajuns în atenția oamenilor legii în cazul acesta. Mai exact, este vorba despre două femei cu cetățenie română, bănuite de complicitate. Una dintre ele este fostă polițistă în București, retrasă din activitate.
„La începutul anului 2021, 4 suspecţi (doi cetăţeni britanici şi doi cetăţeni români) au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane”, afirmă DIICOT într-un comunicat remis presei joi.
Victimele au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire, au mai arătat procurorii DIICOT.