Veste bună pentru Simona Halep de la WTA. Ce loc ocupă românca în ierarhia mondială

Veste bună pentru Simona Halep de la WTA. Ce loc ocupă românca în ierarhia mondială
Simona Halep ocupă cea mai bună poziție din acest an, în ierarhia WTA

Veste bună pentru Simona Halep de la WTA. Fostul lider mondial n-a strălucit în turneul de la Washington, unde a debutat în sezonul pe hard. Dar românca se poate mândri în acest sezon cu semifinala jucată la Wimbledon. Dacă s-ar fi acordat puncte, constănțeanca ar fi revenit în Top 10 WTA, obiectivul pe care și l-a fixat la începutul anului. Chiar și așa, Simona Halep începe competiția din Toronto, astăzi, pe cea mai bună poziție pe care a ocupat-o în 2022.

Veste bună pentru Simona Halep de la WTA

Veste bună pentru Simona Halep de la WTA. Jucătoarea din Constanța a declarat la începutul sezonului că obiectivul său este revenirea în Top 10 mondial. Românca a început 2022 de pe poziția a 20-a, dar a avut ghinionul că la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon să nu se acorde puncte.

Deși a ajuns în semifinale la All England Club, Halep n-a beneficiat și de puncte, în urma deciziei WTA și ATP de a nu le acorda, pe fondul interzicerii prticipării sportivilor ruși și bieloruși de către organizatorii competiției londoneze. În urma evoluției pe care a avut-o la Wimbledon, Simona ar fi revenit în Top 10 WTA.

„După Wimbledon aș fi fost top 10, deci obiectivul acela oarecum mi l-am îndeplinit. Câștigarea unui Grand Slam rămâne ca obiectiv, de aceea am început să lucrez cu Patrick Mouratoglou și din acest motiv am făcut atâtea schimbări. Sper să se întâmple, dar, dacă nu, voi da tot ce am mai bun, atât,” a declarat Simona Halep după încheierea competiției.

Ce loc ocupă românca în ierarhia mondială

Simona Halep are, totuși, motive de bucurie. Ea va începe turneul de la Toronto de pe locul 15 în ierarhia mondială. Este cea mai bună poziție ocupată în acest an, egală cu cea care a urmat câștigării, în ianuarie, a celui de-al 23-lea titlu din carieră, la Melbourne Summer Set 1.

În noul clasament publicat de WTA, Halep este urmată, în topul româncelor, de Irina Begu, locul 33 și de Sorana Cîrstea, care a „căzut” până pe 38. În primele 100 de jucătoare se mai află Ana Bogdan, locul 63, care tocmai a câștigat turneul WTA 125 de la Iași, primul din cariera sa și de Jacqueline Cristian, care a absentat 5 luni din cauza unei grave accidentări. Gabriela Ruse de află pe locul 103, Irina Bara pe 125, în timp ce Mihaela Buzărnescu, accidentată la Iași, ocupă poziția 133.

Simona Halep se află chiar pe locul 14 în clasamentul WTA Live, dar rămâne de văzut ce va reuși să facă în turneul de la Toronto. Ea va juca, astăzi, de la ora 18.00, în turul inaugural, contra croatei Donna Vekic (82 WTA). Pentru Halep va urma turneul din Cincinnati, în perioada 15-21 august. Apoi, românca va juca, după câteva zile de pauză, la US Open, turneu de Grand Slam programat între 29 august și 11 septembrie, la New York.