Vedeta care îl va însoți pe Papa Francisc în avionul spre București este una dintre puținii oameni privilegiați să stea alături de Suveranul Pontif atât de aproape. Selecția a fost foarte riguroasă pentru că este nevoie de securitate sporită.
Papa Francisc va sosi în România pe 31 mai și va face o vizită prin anumite locuri din țara noastră până pe 2 iunie, când își va lua rămas bun de la noi și se va întoarce la Roma.
Evident, Suveranul Pontif, la fel ca oricare altă personalitate care face o astfel de vizită unei țări, are nevoie de câțiva jurnaliști și alți specialiști care să-i fie alături pentru a-i face turul locurilor pe unde va trece. Chiar dacă Papa are propriul staff care i-a pregătit deja întreaga agendă și știe ce ar trebui să-l aștepte în România, trebuie să fie însoțit pe drum și de reprezentanți ai țării-gazdă.
Printre puținele persoane care vor avea voie să se apropie de Papa Francisc, se numără și Andreea Esca, una dintre vedetele PRO TV. De altfel, postul de televiziune va transmite live cele mai importante momente ale vizitei Suveranului Pontif.
Andreea Esca îl va însoți atât pe drumul spre București, cât și pe cel de întoarcere, spre Roma.
„Sunt extrem de onorată că am fost selectată să fac parte din echipa de jurnaliști care îl va însoți pe Papa Francisc în avionul papal spre România și înapoi către Roma. Sunt și foarte emoționată; nu m-am gândit niciodată că voi fi atât de aproape de Papa. Sunt curioasă dacă voi simți o emoție aparte când voi ajunge în preajma Sfântului Părinte și acum îmi fac lecțiile ca să fiu cât mai bine pregătită. Această întâlnire este, pentru mine, încă o dovadă că am avut mereu un înger protector”, a declarat prezentatoarea TV.
Prin urmare, au fost selectați doar cei mai pregătiți oameni pentru a sta lângă Papa și, evident, cei care nu prezintă vreun potențial pericol pentru acesta.
Cel mai important aspect care se știe despre vizita Papei este că acesta a fost de acord să fie plimbat cu o mașină Dacia (nu știm încă ce model), în semn de respect față de țara noastră și față de lucrurile care ne-au devenit simbol, dar și pentru a da dovadă de modestie și nu de opulență, cum fac anumiți preoți ortodocși pe-aici, de vreo 30 de ani.