De ce vrea Papa Francisc un papamobil de la Dacia și nu unul Mercedes, după modelul Preafericitului Daniel

Papa Francisc va fi condus cu o mașină marca Dacia în timpul vizitei din România. E a doua oară când Suveranul Pontif alege să meargă cu un autoturism ieftin, dar mulți se întreabă de ce nu folosește o limuzină Mercedes, așa cum am văzut că este obiceiul capilor Bisericii Ortodoxe.

Papa Francisc este un simbol pentru creștinismul catolic, iar prezența lui în România va avea efecte benefice pentru țara noastră în plan extern. În estul Europei, mai mult Polonia a fost băgată în seamă de catolicismul de la Vatican, iar vizita Papei Francisc în România ne dă speranța că nu (mai) suntem o țară neînsemnată de care nu știe sau nu interesează pe nimeni.

Papa Francisc vrea să fie plimbat cu Dacia prin România

Papa francisc dacia papamobil
Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie

Nu doar că va fi un moment istoric pentru statul român și pentru cultura acestuia, dar Suveranul Pontif a acceptat chiar să fie condus cu o mașină marca Dacia, în semn de respect pentru români și pentru realizările lor.

„În acord cu autoritățile, Dacia va pune la dispoziția Suveranului Pontif, Sanctitatea sa, Papa Francisc, un vehicul Dacia Duster în cadrul vizitei sale în România”, se arată într-un răspuns al Direcției de Comunicare Groupe Renault România pentru publicația Republica.

De ce vrea Suveranul Pontif să meargă cu mașina românească?

Nu este prima dată când Sfinția Sa se afundă în bancheta unei mașini românești. În 2016, în timpul unei vizite similare în Armenia, el a călătorit cu o Dacia Logan, dar fabricată sub brandul Renault, ca să nu pară că vine cu o mașină din altă lume și să apară măcar o siglă cunoscută.

Atunci când jurnaliștii l-au întrebat de ce nu călătorește cu un Range Rover, un Bentley sau cu o mașină blindată, acesta le-a răspuns că suveranul vrea să trăiască o viață apropiată de a oamenilor simpli, iar o mașină de lux simbolizează puterea și bogăția.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să dai lumii impresia că ești un preot căruia nu-i place opulența și vrei măcar să mimezi sărăcia, alegi să mergi cu o Dacia care…este simbol al sărăciei? Cam asta rezultă din această idee.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI