Vedeta controversată din România care îl adoră pe Gigi Becali: ‘Este admirabil!’

Vedeta controversată din România care îl adoră pe Gigi Becali: 'Este admirabil!'
Florinel Coman riscă cel puțin doi ani de închisoare

Cât a fost închis în celulă, în întuneric, Gigi Becali și-a înșirat patimile pe hârtie. Jurnalul său l-a transformat, iar când într-un final Poarta Albă s-a deschis, în urmă cu șase ani, latifundiarul a pornit înainte alt om, deși tot cu Rolls-ul la picioare. Chiar de acolo declara la acea vreme că ziua eliberării este cea mai scurtă pentru el fiindcă are multe de făcut și timpul nu stă în loc. În tot timpul cât a stat în spatele gratiilor a fost sprijinit de prieteni sau simpli apropiați, cum ar fi Dan Puric, care l-a vizitat pe patronul FCSB pe când era întemnițat.

Dan Puric l-a vizitat pe Gigi Becali în pușcărie

„Gigi este admirabil! Așa cum este el. M-am certat cu el pentru că este expansiv și incontrolabil. Are un suflet de aur omul ăsta. Ultima dată am făcut o conferință ca să ajut o fată care era oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și i-am dat un telefon. „Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem”. Și mi-a dat 11.000 de euro, deși avea averea sechestrată și îl urmăresc haimanelele astea. El a făcut mănăstiri.

Numai eu știu câte pensionare a ajutat! Acum, de curând, a murit o somitate a științei românești. Găinarii ăștia de la televizor n-au zis nimic pentru că sunt ignoranți. În America sau Franța se făceau funeralii naționale. A murit Radu Iftimovici, cel mai mare istoric al medicinei. L-am sunat pe Gigi: „Am nevoie de 3.000 de euro pentru o carte”. „Eu nu citesc!”. „O citesc eu Gigi!”.

Mi-a dat banii și o să iasă cartea. A făcut gesturi extraordinare. Eu pe omul ăsta îl admir pentru că a ajutat oameni sărmani. Este mai liber, mai slobod la gură și face gafe. Dar pe om trebuie să-l iubești pentru gesturile lui!”, a declarat Dan Puric în cadrul emisiunii ”Prietenii lui Ovidiu”.

„Câți oameni au averea lui și nu dau nimic?”

„Da, domnule. Și m-a primit! Am ținut un discurs la pușcăriași. După m-au controlat, zice unu’: „Să trăiți, maestre! Noi vă respectăm, dar aveți două minute să stați cu deținutul Becali”. Era un polițist mai tâmpit. „Gigi, repede că avem doar două minute”. „Cine ți-a zis, mă? Ăsta toată viața stă cu mine aici. E prietenul meu!”. Eu am înnebunit! Am crezut că zice de mine. El avea cărți, icoane. Era universul lui… Eu judec omul după fapte, după roadele lui. Câți oameni au averea lui Gigi și nu dau nimic? Câți? E țara plină de securiști cu bani! Niște nenorociți care nu dau nimic”, a mai povestit actorul.