Adevărul despre starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel. Prin ce trece actorul, la 82 de ani. „Nu este bine deloc”. EXCLUSIV

Adevărul despre starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel. Prin ce trece actorul, la 82 de ani.
Detalii despre starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel?

Vârsta înaintată, dar și ultimele afecțiuni pe care le-a avut numai în acest an, au făcut ca starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel să-i îngrijoreze pe apropiați. Cum acesta nu se simțea bine, având momente în care nu vorbea coerent și nu se putea deplasa din cauza amețelilor, familia a decis ca actorul să se recupereze, periodic, la o clinică de specialitate, excluzând însă din start varianta unui azil, unde să beneficieze non-stop de servicii de îngrijire.

Detalii despre starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel

Pe lângă transplantul de rinichi, din urmă cu ceva ani și operațiile la coloană, Alexandru Arșinel a suferit, anul trecut și o operație pe cord, printre care și montarea unui stenț, la Spitalul ”Monza” din București, renumit pentru intervențiile medicale de tip chirurgie cardiovasculară.

După această intervenție chirugicală, actorul s-a simțit bine o perioadă, doar că în ultimul timp, starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

„Nu sunt în regulă, nu mă simt bine, ci doar atât cât este suportabil. Sau atât cât să dau speranțe. S-au adunat mult prea multe. Controlul asupra organismului meu nu-i ok, nu mă simt în putere, nu-l pot controla așa cum aș vrea.

Am suportat multe transformări. Și operațe pe cord, și transplant de rinichi, s-au adunat prea multe. Sper să nu mă mai întorc în spital”, a declarat Alexandru Arșinel în ultimul interviu acordat în urmă cu mai bine de o lună, pentru impact.ro.

Fără telefon mobil la clinica de recuperare

De atunci însă, actorul a fost de negăsit, asta pentru că, la solicitarea sa, după ce a chemat de mai multe ori salvarea la domiciliu din caza unor puseuri de tensiune, familia l-a dus la o clinică privată de recuperare, excluzând însă din start varianta unui azil, unde să beneficieze non-stop de servicii de îngrijire.

Arșinel nu are acces la telefonul mobil, pentru a nu i se înrăutăți situația. Băieții săi l-au vizitat aproape zilnic, acesta revenind acasă pentru o perioadă, după care se va reîntoarce la respectiva clinică.

Cât timp stă acasă, atât Alexandru Arșinel, cât și soția sa, rămasă paralizată după un accident petrecut în urmă cu patru ani, urmează un program de recuperare la domiciliu, cu o asistentă personală și trei masaje pe săptămână.

„Nu este bine deloc. Are dificultăți în vorbire, dar și la coordonare. După tratamentul de la clinică se simte mai bine. El nu-și mai dorește să se tot interneze și să se externeze în spital. Colegii săi de la teatru se interesează des de starea sa de sănătate”, ne-a declarat o sursă din apropierea actorului.

Anul în care „s-a plimbat” prin spitale

Anul 2021 a fost unul extrem de dificil pentru Alexandru Arșinel. Îndrăgitul actor de revistă a petrecut o bună perioadă de timp prin spitale, cu diverse afecțiuni, care i-au șubrezit sănătatea.

Atât acesta, cât și soția sa au fost internați în luna aprilie în Spitalul ”Matei Balș” din Capitală, după ce s-au infectat cu COVID-19. Ambii soți erau vaccinați cu doză dublă, așa că au traversat cu bine perioada de spitalizare, care nu a fost însă una deloc scurtă ca timp, cei doi stând circa zece zile internați.

La începutul toamnei însă, povestea s-a repetat. Alexandru Arșinel a ajuns în septembrie din nou de urgență la spital acuzând o stare de slăbiciune destul de mare.

Marele actor, trecut prin infecția cu SARS CoV-2, a dat astfel primele semne că organismul său nu se recuperase după cumplita boală. La finalul anului, mai precis în luna noiembrie, actorul a ajuns din nou în spital, de data aceasta din cauza unor probleme cardiace.