Vaccinul anti-covid-19 Pfizer face victime în SUA. Câte persoane au murit deja

Vaccinul anti-covid-19 Pfizer face victime în SUA. Câte persoane au murit deja
Vaccin anti-covid

​În timpul testării vaccinului Pfizer, șase persoane au murit, conform agenției SUA pentru medicamente. Astfel, documentele Food and Drg Adminsitration (FDA), publicate pe data de 8 decembrie, indică șase decese în SUA, în timpul testului pentru vaccinul contra coronavirus, realizat de Pfizer și BioNTech.

Vaccinul anti-covid-19 Pfizer face victime în SUA

De menționat este că patru dintre cei decedați făceau parte din grupul placebo, doi din grupul celor care fuseseră efectiv vaccinați. Pfizer silicită aprobarea de urgență în Statele Unite, pentru vaccin.

În acest raport se mai spune și că decesele nu au legătură cu vaccinul, care are un ”profil de siguranță excelent” și că „toate decesele reprezintă evenimente care apar la o rată similară, la populația din grupele de vârstă unde acestea au avut loc”.

Conform agenției de știri Bloomberg, cei doi decedați din grupul de vaccinuri aveau peste 55 de ani. O persoană a murit de stop cardiac, la 62 de zile după administrarea vaccinului, iar cealaltă de arterioscleroză, la trei zile după vaccinare.

În raport se mai menționează că nu există „probleme de siguranță specifice”, iar că eficiența vaccinului este de aproximativ 88%, după prima vaccinare.

După o a doua doză, eficiența ar crește „la peste 95 %”, iar potrivit producătorului, ar trebui să asigure și imunitate de lungă durată.

Chiar și așa, 84% dintre participanți au prezentat reacții secundare, patru persoane au suferit o paralizie facială temporară.

Ce efecte secundare are

Un total de 44.000 de participanți au luat fost în procesul de testare. În timpul acestui proces, a apărut un focar major de COVID-19, printre subiecții testului.

Prin urmare, au existat opt cazuri de boală în grupul vaccinat și 162 de cazuri, în grupul placebo. La un total de 84% dintre participanți s-au notat și efecte secundare care, conform FDA, se încadrează în parametrii așteptați ai vaccinării.

Acest raport detaliază aceste efecte, după cum urmează:

  •  63% au suferit de epuizare
  •  55% au spus că au dureri de cap
  • 32% au răcit
  • 24% aveau dureri ale membrelor
  •  14% au dezvoltat febră.

FDA maai raportează patru cazuri de paralizie facială temporară (paralizia lui Bell), ce au apărut odată cu vaccinarea. Dar niciun participant la grupul placebo nu a prezentat simptome de acest tip, sau similare. Administrația pentru Medicamente a recomandat „monitorizarea” pentru astfel de cazuri, atunci când vaccinul este utilizat la grupuri de populație mai mari.

Pfizer a solicitat aprobarea de urgență în SUA. Decizia finală este așteptată joi dimineață, adică mâine, după o ședință a Comitetului de aprobare a vaccinurilor, al FDA.

De menționat este că Președintele american, Donald Trump, a cerut autorităților să dea aprobarea cât mai repede posibil, întrucât vaccinul de la producătorul Pfizer și partenerul său german BioNTech este deja utilizat în Marea Britanie. De altfel, producătorii ar fi furnizat deja, ca măsură de precauție, 6,4 milioane de doze de vaccin pentru SUA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI