11 nov. 2020 | 11:27

Adrian Streinu-Cercel rupe tăcerea în privința deceselor din spitale. Unde și în ce fel sunt tratați, de fapt, pacienții

Sănătate
Adrian Streinu-Cercel rupe tăcerea în privința deceselor din spitale. Unde și în ce fel sunt tratați, de fapt, pacienții
Managerul de la "Matei Balș", adevărul despre decesele de covid-19

Managerul Institutului „Matei Balș” a adus lămuriri cu privire la situația actuală din spitale, oferind informații noi referitoare la tratamentul pe care îl primesc pacienții. Deși lumea vorbește doar despre Terapiile Intensive, Adrian Streinu-Cercel explică faptul că secțiile normale funcționează într-un regim similar.

În ce spitale pot fi transferați pacienții cu COVID-19

Adrian Streinu-Cercel trage un semnal de alarmă față de infirmațiile eronate care se vehiculează în țară, referitoare la situația disperată din Terapiile Intensive. Acesta subliniază faptul că în această perioadă grea de pandemie, lumea ar trebui să fie mai unită și mai responsabilă, având în vedere scopul comun de a reduce răspândirea noului coronavirus.

Medicul a mai explicat că pacienții cu COVID-19 în stare gravă trebuie transportați doar în spitale dedicate, deoarece paturile din ATI au nevoie de circuite special. Potrivit acestuia, transferul într-un spital non-COVID-19 ar putea transforma orice unitate medical într-un focar de infecție.

Secție de Terapie Intensivă umplută la capacitate maximă

Medici din ATI, disperați din cauza numărului mare de morți

„Este regretabil că se discută în asemenea termeni în contextul în care suntem în plină pandemie, în contextul în care toți ar trebui să avem același spirit civic de unire pentru a pune capăt circulației acestui virus, în contextul în care există ordine cât se poate de clare de ministru al Sănătății care stipulează cât se poate de clar care sunt unitățile din România care sunt unități COVID și unde se pot muta pacienții, inclusiv pacienții de terapie intensivă, pe paturile COVID.

Pentru că aceste paturi COVID necesită niște circuite cu totul și cu totul speciale. Nu poți să iei un pacient dintr-un spital COVID care necesită terapie intensivă și să îl pui, de exemplu, într-un spital municipal sau orășenesc care nu e COVID și care nu are circuite, pentru a contamina toată aria respectivă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, marți seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Pacienții cu COVID-19 mor în toate secțiile

Medicul Adrian Streinu-Cercel a strigat în nenumărate rânduri după ajutor venit din partea medicilor cu alte specializări. Acesta afirmă că în curând vor fi instalate ventilatoare mecanice și pe secțiile normale, astfel că va fi nevoie de medici care să supravegheze funcționarea optimă a acestor aparate extrem de importante.

Pe de altă parte, managerul de la Balș le transmite oamenilor că pacienții care mor de COVID-19 nu se află doar pe paturile de la ATI, aceștia pierd bătălia cu virusul și de pe secțiile obișnuite. Tratamentul primit acolo este la fel ca cel din Terapie Intensivă, cu excepția faptului că acestea nu sunt prevăzute cu ventilatoare.

„Lumea trebuie să știe că pacienții cu infecție cu SARS-CoV-2, adică cu acest nou coronavirus, mor inclusiv pe secțiile obișnuite, nu trebuie neapărat să ajungă în Terapie Intensivă.

Chestia aceasta cu terapia intensivă este deja așa o bombă sau, mă rog, un balon care s-a umflat în momentul de față, pentru că acolo ajung pacienții care sunt terminali. Lumea trebuie să înțeleagă că pacienții nu trebuie să ajungă în Terapie Intensivă. Ei sunt asistați pe secțiile normale în aceleași condiții ca în secțiile de Terapie Intensivă, mai puțin faptul că n-au ventilatoare.

În foarte scurt timp, din păcate, vom avea și ventilatoare pe acele unități. Eu am cerut în nenumărate rânduri să se creeze un modul pentru alți doctori, de alte specialități, care doresc să asiste un ventilator mecanic (…) în așa fel încât să putem să asigurăm un suport pe alte secții decât secțiile de Terapie Intensivă. Nu s-a întâmplat acest lucru până în momentul de față”, a adăugat medicul Streinu-Cercel, porivit gandul.ro.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro