Ce interdicție au cei care se vaccinează cu Sputnik V. Medicii sunt cât se poate de fermi!

Ce interdicție au cei care se vaccinează cu Sputnik V. Medicii sunt cât se poate de fermi!
Ce nu au voie să facă oamenii care se vaccinează cu Sputnik V

Mai bine de un an a trecut de la primul caz de COVID-19 în lume. În aceste momente milioane de oameni au fost infectați cu noul virus care face ravagii la nivel global. De asemenea, acum au ieșit pe piață mai multe vaccinuri împotriva noului COVID-19. Cu toate acestea, rușii care au făcut vaccinul compus în țara lor ar trebui să respecte pentru o perioadă indicațiile medicilor.

Ce interdicție au cei care se vaccinează cu Sputnik V

După ce mai mule persoane din Rusia au făcut vaccinul celor de la Sputnik V, acum acestea vor trebui să respecte cu strictețe ce le-au cerut medicii. Ei nu trebuie să consume alcool pentru mai multe zile. Medicii ruși le recomandă celor care s-au vaccinat să nu consume alcool cel puțin două luni de zile, după imunizare. Mai mult de atât, înainte de a se imuniza, cei care au făcut vaccinul nu au avut voie să consume alcool înainte cu 14 zile.

Totodată, pentru ca vaccinul să își facă cât mai bine efectul, cei care fumează sunt sfătuiți deasemenea să renunțe în următoarea perioadă la fumat.

Vaccinul Sputnik V, eficiență de 95%

Deși în aceste momente părerile sunt împărțite, iar mulți consideră că vaccinul împotriva coronavirusului nu e benefic pentru sănătate, cei de la Sputnik V spun că ceea ce au compus ei reprezintă un vaccin foarte bun și cu o eficiență de 95%.

Potrivit Spynews.ro, în Rusia, vaccinarea împotriva noului coronavirus a început încă din acest weekend și va continuă campania și în următoarele zile.

Rezultatele vaccinului Sputnik V

În luna noiembrie, Rusia a anunțat că vaccinul său împotriva COVID-19 are o eficiență de 95%. Ministerul Sănătății din Rusia și Centrul de cercetare Gamaleia susțineau că eficiența de 95% a vaccinului Sputnik V, a reieșit după ultimele rezultate obținute, relata în noiembrie AFP, potrivit News.ro.

Oamenii de știință din Rusia au indicat îmbunătățirile pacienților de caz la 42 de zile după injectarea primei doze. Însă instituțiile ruse nu precizau numărul de cazuri folosit în aceste calcule. Eficiența vaccinului Sputnik V venea la scurt timp după ce vaccinurile occidentale au anunțat că au o eficiență de peste 90%.

Cu toate acestea, vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus era privit cu scepticism în mai multe state, mai ales datorită faptului că a fost înregistrat în Rusia înaintea finalizării testelor clinice și pentru că rezultatele preliminare ale acestora nu fusese evaluate și de cercetători independenți și nici nu au fost publicate în reviste științifice.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI