Urs în Ilfov. Animalul a fost văzut în pădurea Scroviștea, comuna Ciolpani. Detalii de ultimă oră

Urs în Ilfov. Animalul a fost văzut în pădurea Scroviștea, comuna Ciolpani. Detalii de ultimă oră
Un urs a fost văzut într-o comună din Ilfov

Un urs a fost văzut în Ilfov. Animalul sălbatic se afla în pădurea Scroviștea din comuna Ciolpani. Primarul localității a venit cu mai multe detalii și a anunțat că reprezentanții Ocolului Silvic și Gărzii Forestiere au avertizat că în zonă a fost găsit un urs ”care ar putea fi periculos”. ”Am fost anunțași că în pădure se află un urs care s-ar putea îndrepta spre satul Piscu, zona Hereasca”, a anunțat edilul. Ce alte detalii se cunosc?

UPDATE:  Ursul a fost văzut ultima dată la Snagov. Autorităţile din Capitală și din judeţul Ilfov sunt în alertă, după ce primarul Bogdan Cristian Călin a anunţat prezenţa unui urs, pe pagina de Facebook. Ursul s-ar afla în pădurea din apropierea Palatului Snagov, iar edilul i-a anunţat pe oamenii care ajung în zonă să fie precauţi şi să anunţe poliţia şi autorităţile locale. De precizat este că acum este prima dată când un urs este atât de aproape de București.

Urs în Ilfov: animalul a fost văzut în comuna Ciolpani

Primarul localității din județul Ilfov a anunțat recent că reprezentanții Ocolului Silvic și Gărzii Forestiere au avertizat că în zonă a fost găsit un urs ”care ar putea fi periculos”. Animalul sălbatic ar putea să se îndrepte către satul Piscu, zona Hereasca.

,,Am fost anunțași de către Ocolul Silvic și Garda Forestieră ca pe raza comunei, în pădurea Scroviștea se afla un urs care ar putea fi periculos și care s-ar putea îndrepta către satul Piscu, zona Hereasca”, a anunțat primarul din Ciolpani pe Facebook.

Edilul a cerut localnicilor să anunțe poliția și primăria dacă văd animalul. Urșii au coborât în ultimii ani în mai multe localități din zonele de deal și șes. Aceștia sunt în căutarea mâncării.

,,Este deja un fenomen, nu mai este o întâmplare”

Zeci de urși au început să ia contact și cu stațiunile montane de pe Valea Prahovei chiar și în timpul zilei, punând în pericol turiști și localnici.

Prezența loc în mijlocul comunității a devenit în ultimii ani un fenomen periculos, așa că autoritățile locale cer măsuri de urgență. Șeful Ocolului Silvic Azuga a explicat că și în alte stațiuni de pe Valea Prahovei situația este similară.

,,În Azuga, coboară nu constant, zilnic deja, trei ursoaice. Două cu câte doi pui şi una cu trei pui. Deci avem trei urşi adulţi şi şapte pui care vin zilnic în Azuga. Două dintre ele ajung şi la Buşteni. Nu se mai tem de oameni, de zgomotele oraşului, de maşini, de nimic.

Vin ziua şi noaptea şi ajung până în centru. Le-am găsit în staţiile de autobuz sau pe străzi. Vă spun sincer că nu ştim ce să facem. Noi nu putem decât să le alungăm în pădure. Este deja un fenomen, nu mai este o întâmplare”, a declarat Tăleanu.

Unii oameni se apropie prea tare de ei pentru a face poze cu animalele și alții chiar îi hrănesc, riscând să fie atacați de aceștia.